Banca Centrală a Elveției a declanșat turbulențe pe piețele monetare şi de obligațiuni după ce a anulat în mod neașteptat rata minimă de schimb de 1,2 franci/euro, subliniind îngrijorările crescânde cu privire la perspectivele economice globale.”

„Bancherii şi comercianţii încearcă să se repoziționeze după mutarea Băncii Centrale a Elveţiei, mai scrie Wall Street Journal. „Decizia Băncii Naționale Elveției de a elimina limita francului față de euro a provocat consternare și panică în întreaga lume bancară și a piețelor financiare.”

„Măsura băncii centale elveţiene în privinţa francului loveşte în producătorii de ceasuri, în schiori şi în comercianţi”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Decizia Băncii Naționale de a renunţa la rata minimă de schimb franc-euro este descrisă ca fiind un tsunami al durerii pentru exportatori și pentru industria turismului. Producători de ceasuri, stațiuni de ski renumite și comercianți în valută s-au confruntat joi cu pierderi imense."

„Întoarcerea triumfătoare a speculatorilor”, titrează publicaţia germană Die Welt. „Elveția părea să iasă victorioasă din lupta cu speculatorii de valută. Acum, ei sunt pe val. Țara speră ca totul să se termine cu bine. Dar situaţia arată exact contrariul.”

„Totul s-a sfârşit pentru Venezuela”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Prăbuşirea preţurilor petrolului au transformat situația economică dificilă a Venezuelei într-una cumplită. Exporturile de petrol reprezintâ 60% din veniturile bugetare ale țării. Și acum, potrivit UBS, Venezuela are o probabilitate de 82% să intre în colaps în mai puţin de un an.”

Belgia: doi jihadişti au fost ucişi în timpul unei operațiuni antiteroriste”, citim în pagina online a publicaţiei Le Monde. „Cei doi bărbați au fost suspectaţi de planificarea unor atacuri teroriste "la scară largă" în Belgia. Un al treilea suspect a fost "interceptat".

„Franţa abundă în discuţii privind actele teroriste, creând o dezbatere publică”, titrează The New York Times.

„Recente procese din Paris au ridicat acuzațiile de un dublu standard, cu un set de reguli pentru caricaturiști care aduc atingere religiilor de toate tipurile și altul pentru suporterii teroriştilor care i-au ucis pe cei 12 din redacţia Charlie Hebdo”.