”Autorităţile din Germania şi Austria se află în stare de alertă, după ce poliţia austriacă a anunţat că a primit din partea unui serviciu secret străini prieten un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun şi Anul Nou. Avertismentul este legat de posibile atacuri teroriste contra unor oraşe europene mari în săptămâna dintre Crăciun şi Anul Nou. Purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece, Patrick Maierhofer, a declarat pentru agenţia de presă APA că nu există o ameninţare concretă, dar a adăugat că un serviciu secret străin prieten a informat poliţia austriacă despre faptul că mai mulţi potenţiali atacatori se află în drum spre Europa. Informaţia primită de Austria din partea respectivului serviciu secret – care nu este dezvăluit – cuprinde şi nume cu posibili terorişti. Cu toate acestea, verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acţiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliţia austriacă. În text se menţionează că avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun şi autorităţilor din alte state europene – de asemenea neprecizate – şi face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate. Şi autorităţile germane au anunţat intensificarea măsurilor de securitate, pe străzi fiind sporit numărul patrulelor. De asemenea, folosirea camerelor video de securitate în locuri publice va fi extinsă”, mai citim în Bild.de

“Armata irakiană a anunțat că a obținut o victorie crucială la Ramadi”, scrie Le Monde.

„Toţi combatanţii grupării jihadiste Statul Islamic au părăsit duminică complexul guvernamental strategic din oraşul Ramadi, situat în vestul Irakului, pe care forţele irakiene încearcă să-l recucerească. “Toţi combatanţii Daesh – acronimul în limba arabă al Statului Islamic – au plecat. Nu mai există rezistenţă. Forţele noastre au încercuit complexul şi controlează toate intrările şi clădirile adiacente”, a declarat Sabah al-Numan, purtător de cuvânt al forţelor de elită antiteroriste irakiene. El a precizat că zona urmează să fie curăţată de mine şi alte încărcături explozive plasate de militanţii Statului Islamic înainte de sosirea forţelor guvernamentale irakiene în Ramadi. Situat la 120 de kilometri vest de Bagdad, Ramadi este reşedinţa provinciei majoritar sunite Al-Anbar, cea mai mare din Irak şi frontalieră cu Siria, Iordania şi Arabia Saudită. Ajutate de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, forţele de elită antiteroriste şi armata irakiene au reuşit să intre marţi în centrul oraşului Ramadi în vederea recuceririi acestui oraş din mâinile combatanţilor Statului Islamic.”

“Atac la adresa unui critic al Statului Islamic: Jurnalist sirian ucis în Turcia”, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

 “Un opozant sirian ostil “pe faţă” grupării organizaţiei Statul Islamic a fost ucis de gloanţe la Gaziantep în sud-estul Turciei, a anunţat duminică pe contul său de Twitter grupul "Rakka este masacrată în tăcere". ONG-ul sirian a afirmat că "realizatorul Nadschi al-Dscherf, tatăl a doi copii, a fost asasinat de gloanţele unui pistol la Gaziantep în Turcia". Potrivit mass-media turce, acest opozant în vârstă de 37 de ani lucra la un documentar despre masacrele comise de jihadiştii din ISIS. "A fost lovit în cap de un glonţ în timp ce se plimba pe stradă. A fost transportat la spital unde a decedat", a precizat site-ul de informaţii on-line T24. Poliţia a deschis o anchetă, a adăugat sursa citată. Cunoscut opozant al regimului sirian şi ostil Statului Islamic, Nadschi al-Dscherf a realizat mai multe documentare privind criza siriană. "Era de aşteptat să ajungă la Paris săptămâna viitoare după ce a primit cu familia o viză de azil pentru Franţa", a făcut cunoscut un prieten al lui Nadschi al-Dscherf care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Al-Dscherf a fost redactor-şef al revistei siriene Hentah care publică, potrivit paginii sale de internet, "scene din viaţa cotidiană a cetăţeanului sirian". Nu este pentru prima dată când activişti sirieni ai opoziţiei sunt vizaţi în Turcia. La sfârşitul lunii octombrie, ISIS a revendicat asasinarea lui Ibrahim AbdelKader, un tânăr militant sirian şi a prietenului acestuia. Ei au fost găsiţi decapitaţi într-o casă din Şanliurfa, în sudul Turciei.”

“Zeci de persoane au fost ucise în urma furtunilor care au lovit sudul şi centrul Statelor Unite”, scrie The Guardian, în pagina electronică.

“Cel puţin 43 de persoane au fost ucise în urma furtunilor care au lovit centrul şi sudul teritoriului SUA. Tornadele care au lovit sudul Statelor Unite în acest weekend au cauzat moartea a cel puţin 28 de persoane, în timp ce în alte părţi ale ţării vremea este caracterizată de zăpadă, inundaţii sau temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Serviciul Naţional de Meteorologie a raportat duminică un strat de zăpadă de 60 de centimetri în statul New Mexico, ceea ce a provocat greutăţi multor persoane ce încercau să revină la căminele lor după sărbătorirea Crăciunului. În schimb, la New York s-au înregistrat în ultimele zile temperaturi de peste 20 de grade.”

"Bilanţul victimelor creşte la Dallas după ce tornadele lovesc sudul Statelor Unite", titrează The New York Times.

"Bilanţul trecerii unei tornade în apropiere de oraşul Dallas, din statul Texas, a urcat duminică la 11 morţi, potrivit poliţiei locale. Tornada a distrus mai multe clădiri din Garland, situat la circa 20 de kilometri nord-est de Dallas. Milioane de locuitori din sudul Statelor Unite încercau să revină la o viaţă normală după o serie de tornade care au făcut cel puţin 17 morţi în statele Mississippi, Tennessee şi Arkansas."

“Războiul Stelelor: Trezirea Forţei este filmul care a depăşit cel mai rapid pragul încasărilor de 1 miliard de dolari”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

“Într-un comunicat de presă oficial, reprezentanţii companiei Walt Disney au anunţat că filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" a generat încasări de 890,3 milioane de dolari până pe 25 decembrie şi depăşeşte pragul de 1 miliard de dolari la sfârşitul acestui weekend, după proiecţiile de sâmbătă şi duminică. Acest lungmetraj, al şaptelea film din relansata franciză "Star Wars", a fost lansat pe anumite pieţe internaţionale pe 16 decembrie, cu o zi înainte de premiera sa oficială din America de Nord. Actualul deţinător al recordului mondial în ceea ce priveşte filmul care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 miliard de dolari din încasări este lungmetrajul Jurassic World, produs de Universal Pictures, care a avut nevoie de 13 zile după lansare pentru a atinge acest prag psihologic. Noul film urmează să fie lansat în China, a doua piaţă cinematografică din lume, pe 9 ianuarie. În prezent, recordul absolut la venituri obţinute este deţinut de filmul "Avatar", regizat de James Cameron, care a generat încasări de 2,7 miliarde de dolari pe plan mondial. Disney a cumpărat drepturile asupra francizei SF "Războiul stelelor" în 2012, contra unei sume de peste 4 miliarde de dolari.”