„Preşedintele Federal Reserve, Janet Yellen a spus joi că o majorare a ratei dobânzii este foarte probabilă în acest an. Într-un discurs ţinut la Universitatea din Massachusetts, Yellen a declarat că se așteaptă ca inflația să revenină la 2% în următorii ani. Semne privind creșterea slabă în lume nu se vor dovedi suficient de importante pentru a avea un impact semnificativ asupra politicii monetare americane, a declarat Yellen. "Majoritatea participanților FOMC, inclusiv eu, anticipează în o creștere a ratei in cursul acestui an, urmat de un ritm treptată a strângere după aceea", a declarat Janet Yellen", mai scrie MarketWatch.com

„Yellen spune că este foarte posibil ca Fed să mărească ratele dobânzilor în acest an”, scrie The New York Times. „La o săptămână după ce Fed a luat decizia de a menţine ratele dobânzilor, preşedinta a reiterat faptul că Federal Rezerve – Banca Centrală a SUA nu are de gând să aştepte prea mult timp.”

„Yellen se așteaptă ca rata să crească în acest an”, titrează The Wall Street Journal.

“Preşedintele Federal Reserve, Janet Yellen a susținut că ratelor dobânzilor pe termen scurt ar putea creşte în acest an și a lansat un avertisment către pieţele financiare speriate, precizând că decizia luată de Fed săptămâna trecută de a menține ratele aproape de zero nu reprezintă o garanţie că actuala situaţie se îndreaptă spre o situaţie care va rămâne neschimbată la nesfârşit.”

„Volkswagen îl numeşte pe Matthias Müller de la Porsche în fincţia de Director Executiv”, mai scrie Wall Street Journal.

„Volkswagen este pregătită să-l numească pe Matthias Müller, directorul de 62 de ani al Porsche în funcţia de director executiv al intregii companii, a spus o persoană familiară cu problema, în condiţiile în care scandalul de emisiilor se accentuează.”

“În Brazilia, Volkswagen se confruntă acum trecutul dictaturii”, scrie Le Monde.

„Un grup de foşti angajaţi Volkswagen a depus o plângere împotriva producătorului german de automobile, pe care-l acuză că a permis ca muncitorii săi să fie deţinuţi şi torturaţi în timpul dictaturii militare, în perioada 1964-1985. Doisprezece foşti muncitori susţin că au fost arestaţi şi torturaţi la uriaşa uzină Volkswagen de la Sao Bernardo do Campo. Filiala Volkswagen în Brazilia a anunţat că anchetează acuzaţiile. "Compania contactează părţile implicate, pentru a le afla versiunea despre faptele comise de foşti angajaţi în timpul dictaturii militare. Au loc anchete detaliate", a anunţat VW într-un comunicat. Comisia Naţională braziliană pentru Aflarea Adevărului a stabilit anul trecut că în timpul dictaturii au fost comise numeroase abuzuri. Peste 400 de oameni au fost ucişi sau au fost daţi dispăruţi în perioada 1964-1985. Mulţi alţii au fost arestaţi şi torturaţi. Membri ai sindicatelor şi activişti de stânga s-au aflat printre cei vizaţi, iar un număr de companii au fost acuzate de colaborare la reprimare.”

“Volkswagen are probleme mari”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Volkswagen se confruntă cu o provocare monumentală. Compania a admis că 11 milioane de autovehicule folosesc un soft ilegal pentru a trișeze standardele de emisie. Acum, mulţi proprietari cer ca problema sa fie rezolvată la maşinile lor. Asta e mai ușor de zis decât de făcut, iar Volkswagen a încercat – dar a și eșuat – de două ori. Aici e problema, potrivit Agenția pentru Protecția Mediului din SUA: Maşinile cu motoare de 4 cilindri TDI turbo diesel de 2 litri includ un soft care detectează atunci când autovehiculul este în curs de testare a emisiilor și porneşte sistemelor de control al emisiilor.”

„Hajj: peste 700 de morţi la Mecca”, scrie The Guardian în pagina electronică.

 „Cel puţin 717 persoane au murit şi cel puţin 850 au fost rănite în busculada produsă joi la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, în cea mai gravă tragedie întâmplată în ultimii 25 de ani în timpul pelerinajului anual – Hajj, la care participă în aceste zile circa două milioane de oameni. Tragedia s-a produs la impactul între marea de oameni care părăseau una dintre stele şi mulţimea care venea în sens invers. Strada 204, unde s-a produs busculada, este una din cele două artere principale care duc de la Mina la Jamarat, aruncând cu pietre în trei mari coloane. Mai mult de 200 de ambulanţe şi 4.000 de salvatori au fost trimişi la faţa locului pentru a-i ajuta pe răniţi. Unii dintre aceştia au fost evacuaţi cu elicopterele. Ministrul saudit al sănătăţii, Khaled al-Faleh, a indicat drept cauză a busculadei de joi lipsa de disciplină a credincioşilor, care nu respectă indicaţiile date de responsabilii pelerinajului. “Dacă pelerinii ar fi urmat instrucţiunile, am fi putut evita acest gen de accident”, a declarat ministrul la televiziunea publică El-Ekhbariya, după o deplasare la locul dramei. “Mulţi pelerini se pun în mişcare fără a respecta orarele' fixate de responsabili, a explicat oficialul, promiţând o anchetă 'rapidă şi transparent”. În schimb, Iranul a acuzat erori de securitate pentru busculada în care au murit şi 43 de cetăţeni iranieni.”