“Sute de oameni – dintre care mulţi au fugit de războiul civil din Siria – au ajuns la Munchen după ce autoritățile din Austria și Ungaria au permis trenurilor să se deplaseze spre teritoriul german. Circa 190 de imigranţi au fost controlaţi la Rosenheim, la sud de Munchen, şi îmbarcaţi apoi în autobuze pentru a ajunge la o fostă cazarmă, în timp ce ceilalţi 200 de imigranţi şi-au continuat drumul până la Munchen. La Munchen, aceşti refugiaţi, în principal din Siria, Afganistan şi Eritreea, au fost conduşi într-o clădire de lângă gară unde au fost înregistraţi, în aşteptarea sosirii unui alt tren în timpul nopţii de data aceasta de la Viena, cu imigranţi plecaţi din Ungaria.Sistemul Uniunii Europene în materie de azil a intrat în colaps sub presiunea unei crize fără precedent a imigrației. Bărbați, femei și copii – mulţi dintre ei fugind de războiul civil din Siria – au continuat să sosească de la est, autoritățile maghiare permiţându-le miilor de oameni fără documente să călătorească spre Germania, destinația preferată a multora dintre ei. Imigranţii sosiţi în Germania fac parte dintre cele circa 2.000 de persoane care aşteptau în gările din Budapesta, transformate în tabere improvizate de refugiaţi în ultimele zile, notează France Presse. Afluxul de imigranţi reprezintă o criză pentru Uniunea Europeană, care a eliminat controalele la frontierele dintre statele din zona Schengen. Solicitanții de azil trebuie însă să aplice în prima țară din UE în care ajung”, mai scrie Guardian.

„Ungaria controlează trenurile: sute de refugiaţi ajung în Bayern”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

“Refugiații au dat năvală în Gara de Est din Budapesta, apoi s-au supus controalelor poliției din Ungaria: Sute de refugiaţi au ajuns în Bavaria cu trenuri supraaglomerate până după miezul nopții. În următoarele ore sunt de așteptat mai mulți imigranți.”

„Criza imigranţilor aduce haosul în Europa”, titrează The Wall Street Journal.

„Cancelarul german Angela Merkel a cerut Europei să abordeze criza imigranţilor și să cadă de acord pe o distribuție echitabilă a persoanelor. Merkel a avertizat că incapacitatea de a face acest lucru ar putea aduce în discuţie riscul fruntierelor deschise ale UE.”

„Angela Merkel solicită unitate în Europeană în abordarea fluxului de imigranţi”, titrează The New York Times.

“Cancelarul german Angela Merkel a declarat că în cazul în care Europa nu va reuşi să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaţilor, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării. “Ştiu că unele ţări au anumite poziţii”, a mai spus ea, cerând statelor membre UE să adopte “o direcţie comună pe cât posibil”. Dar, “dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine”, a adăugat Merkel, subliniind că Europa este construită pe principiul “demnităţii fiecărei fiinţe umane”. Ea a atras de asemenea atenţia că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toţi imigranţii care sosesc pe Marea Mediterană. Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranţilor a pus Germania în faţa unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetăţenii să dea dovadă de flexibilitate şi răbdare.”

“Un poliţist a fost ucis şi alţi numeroşi au fost răniţi în faţa Parlamentului ucrainean”, scrie Le Monde.

“Ciocnirile de lângă sediul Radei Supreme au început la scurt timp după ce a început votul pe marginea modificărilor la Constituţie în vederea descentralizării. Protestatarii au început să arunce în organele pentru apărarea ordinii publice cu sticle, fumigene şi pietre din pavaj. De asemenea, a fost aruncată o grenadă de luptă. Un membru al Gărzii Naţionale a murit, iar 122 au fost răniţi, potrivit Ministerului de Interne ucrainean. Garda Naţională ucraineană, aflată în subordinea Ministerului de Interne este formată în principal din voluntari care fac parte din miliţiile de autoapărare a Maidanului, mişcarea de contestare proeuropeană din centrul Kievului, reprimată sângeros în februarie 2014. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a criticat luni violenţele din faţa Parlamentului de la Kiev, soldate cu un mort şi o sută de răniţi, promiţând o pedeapsă severă pentru cei vinovaţi. “A fost o acţiune anti-ucraineană, ai cărei organizatori, fără excepţie – toţi reprezentanţii forţelor politice – trebuie sever pedepsiţi”, a mai spus Petro Poroşenko ca aluzie clară la partidul de extremă dreapta Svoboda, ai cărui militanţi au fost acuzaţi că s-ar afla în spatele violenţelor. Uniunea Europeană s-a declarat la rândul său extrem de îngrijorată de violenţele izbucnite între manifestanţii de extremă dreapta şi poliţişti la Kiev pe marginea unui vot în Parlament privind autonomia regiunilor separatiste proruse.”