“Pieţe din Asia şi-au ţinut respiraţia miercuri, după ce speranţele că ceea ce este mai rău în ce priveşte turbulențele din această săptămână a trecut au fost temperate de îngrijorările că Beijingul nu face suficient pentru a stabiliza economia. La o zi după banca centrală a Chinei a redus ratele dobânzilor în încercarea de a ușura criza, majoritatea stocurilor din Asia-Pacific a suferit pierderi minore, în timp ce Nikkei, indicele de referință al bursei japoneze a montat o revenire modestă după șase zile de pierderi. La câteva ore de la deschidere, Nikkei a câștigat 0,4%. Indicele Topix de pe Tokyo Stock Exchange a crescut cu 18,81 puncte, sau 1,3%, mai scrie Guardian.

 “Volatiliatea pune presiune pe Banca Centrală Europeană”, titrează The Wall Street Journal.

“BCE se află se află la o treime din drum său în ce priveşte pomparea a peste 1 trilion de dolari în economia zonei euro, dar se confruntă cu deja cu turbulențe, de la preocupările de creștere la nivel mondial, la piețele financiare volatile și scăderea prețurilor la petrol.”

“China a luat măsuri pentru a reduce speculaţiile de pe pieţe”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„China Financial Futures Exchange financiare CFFEX a anunțat o serie de măsuri menite să limiteze speculatiile de pe piaţă. CFFEX declară, într-un comunicat că cerințele de marjă pentru pieţele futures a fost ridicat împreună cu taxele de tranzacție. Vor fi restricționate, de asemenea, poziții de tranzacționare pe unele poziţii. După ce piaţa a căzut cu până la 10% luni și marți – limita maximă de zi cu zi – este probabil ca orice restricții să implice poziții scurte. Normele intră în vigoare imediat.”

“Stocurile îşI adâncesc scăderea după ce câştigurile acumulate se evaporă”, titrează The New York Times.

“În Statele Unite, o inversare bruscă a prețurile acțiunilor tranzacționate înainte de închidere, a dus marți la a șasea sesiune consecutivă de pierderi și a sporit incertitudinea cu privire la provocările cu care se confruntă piețele globale. Prețurilor din ultimele două zile au fost cele mai extreme, de la începutul crizei financiare. Indicele de referinţă S&P 500 a crescut marţi cu 2,9%, dar a încheiat în jos cu 1,4 procente. Revenirea volatilităţii a dat la o parte un sentiment de confort în rândul multor investitori care s-au obișnuiți cu pieţele relativ calme și cu creșterea constantă a prețurilor în ultimii ani”.

 „Materiile prime suferă o încetinire în Asia”, scrie Le Monde.

„Valul de panică care a cuprins luni piețele financiare s-a extins pe pieţele de materii prime, care au înregistrat scăderi semnificative din cauza incertitudinii privind puterea economiei chineze. De la petrol la cupru, ca şi unele produse agricole, îngrijorarea s-a extins la New York, Londra și Chicago, în timp ce numeroşi analişti sunt de părere că statul chinez, care a absorbit până acum aproape jumatate din aceste producții, nu va fi în măsură să păstreze ținta de creștere oficială de 7% în 2015. Bloomberg Commodity Index, care măsoară 22 de materii prime strategice – grâu, petrol, gaze, aur, cupru, porumb, bumbac, zahăr, animale, etc. – a pierdut luni 1,7%, cel mai mic nivel din august 1999.”