Anunțul momentului pentru România. Premierul Florin Cîțu a spus ce se va întâmpla în luna martie. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, șeful Executivului a anunțat că peste 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor sosi în România în această lună.

Totodată, el a subliniat faptul că România va reveni la normalitate. În ceea ce privește vaccinurile, premierul susține că ele sunt sigure și efeciente și au fost deja administrate în 111 țări.

„Revenim la normalitate”, a declarat Florin Cîţu într-o postare publicată pe Facebook.

În același timp, premierul a mai adăugat că în curând, toți românii se vor putea vaccina și vor putea fi în siguranță în fața virusului. El a mai adăugat că odată ce numărul persoanelor vaccinate va crește, țara se va apropia de normalitate, iar oamenii se vor putea întoarce la viața pe care o aveau înainte de debutul pandemiei.

„Vom deschide în curând și etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine își dorește să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viața de dinainte de Covid-19”, a mai adăugat Cîţu.

Câți români s-au vaccinat

Vineri, Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) anunța că în ultimele 24 de ore au fost administrate 47.353 de doze de vaccin, dintre care 31.226 – Pfizer, 7.765 – AstraZeneca şi 8.362 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Totodată, CNCAV arată că 38.459 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 8.894 de persoane, arată știrioficiale.ro.

Sursa citată mai precizează că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost administrate 1.732.964 de doze unui număr de 1.111.910 persoane, dintre care 475.856 cu o doză, iar 636.054 – şi cu doza a doua.

De asemenea, de la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.921 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea