Decizia luata de Pfizer în plină campanie de vaccinare! România este vizată DIRECT

Compania farmaceutică Pfizer face concedieri masive la unul din centrele sale de distribuție din Belgia. Se pare că gigantul urmează să își mute activitățile acestui centru în România. Astfel, Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia). O parte din activităţile acestui centru vor fi delocalizate în România, informează cotidianul La Libre Belgique.

Aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem (Belgia) ar urma să îşi piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti (România), transmite Agerpres.

Anunț șocant făcut de Pfizer

Sindicatele se declară şocate de acest anunţ făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

“Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Conducerea companiei vorbeşte despre optimizarea organizării. “Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Decizia luata de Pfizer în plină campanie de vaccinare! România este vizată DIRECT

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii:   Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial),  Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie).

UE se divizează din cauza vaccinurilor

Creșterea numărului infectărilor datorate noilor variante ale Covid-19și întârzierile în distribuția antidoturilor achiziționate de Uniunea Europeană de la cei trei producători care au primit deja undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente – BionTech-Pfizer, Moderna și AstraZeneca – continuă să genereze controverse și critici în unele state membre, care au început să caute în mod activ soluții pe cont propriu dincolo de granițele europene, conform elperiodico.com

Acesta este cazul Austriei și Danemarcei, care și-au anunțat intenția de a forma o alianță și de a coopera îndeaproape cu Israelul în cercetarea și producerea vaccinurilor pentru a depăși blocajele care împiedică producția și distribuția în masă.

„Mă bucur că Ursula von der Leyen a luat inițiativa de a achiziționa vaccinuri atât de curând. Dar trebuie să privim înainte și să ne pregătim pentru alte mutații. Nu ar trebui să continuăm să depindem doar de UE pentru producerea de vaccinuri de a doua generație”, se justifică prim-ministrul austriac, Sebastian Kurz, unul dintre liderii care critică în mod deosebit încetineala EMA în aprobarea vaccinurilor.

Decizia luata de Pfizer în plină campanie de vaccinare! România este vizată DIRECT