Hotelurile de trei si patru stele de pe Valea Prahovei insumeaza aproximativ 4.000 de locuri de cazare. Asadar, nu este de mirare ca pe ele se bat si strainii, dar si romanii cu bani. Cel putin pentru bucuresteni, Valea Prahovei este ideala pentru petrecerea Anului Nou. Astfel, in Sinaia, patru nopti de cazare la hotelul Caraiman** costa circa 11 milioane lei de persoana, in timp ce un sejur de cinci nopti la hotelurile de patru stele Palace si Holiday Inn se ridica la 400-425 de euro. Iar acestea nu sunt cele mai mari preturi. In Poiana Brasov, pachetele de Revelion in care sunt incluse cazarea, micul dejun si cina festiva, plus o serie de servicii complementare costa intre 350 si 600 de euro de persoana. O alternativa pentru cei care nu mai gasesc loc la hotel este inchirierea unei vile particulare. si aici, preturile sunt destul de piperate. Tarifele pleaca de la 300 de dolari de persoana pentru cinci zile si ajung la 2.500-3.000 de dolari pentru o vila de opt persoane inchiriata pe durata a opt zile.
Tarife ceva mai mici au afisat unitatile de cazare din Busteni si Predeal. In statiunea Busteni, tarifele la hotelurile de doua stele variaza intre sapte si noua milioane lei de persoana, pentru patru nopti. La Predeal, un sejur de cinci nopti la hotelul de doua stele care poarta numele statiunii ajunge la aproape zece milioane lei de persoana. Turistii care doresc sa petreaca sarbatorile intr-o vila din Paltinis trebuie sa achite in jur de sapte milioane lei pentru un sejur de sase nopti, in timp ce un revelion traditional de patru nopti intr-o pensiune din Maramures costa doar 100 de dolari de persoana.

Pe litoral, trei nopti la hotelul Iaki**** din Mamaia costa 295 de dolari de persoana, pachetul turistic incluzand micul dejun si cina festiva, in timp ce patru nopti la hotelul Steaua de Mare din Eforie Nord costa aproximativ 4,5 milioane lei de persoana. In Delta Dunarii, petrecerea Revelionului la Hotel Egreta, din Dunavatu de Jos, ajunge la 345 de euro pentru sase zile. Nici statiunile balneoclimaterice nu sunt extrem de ieftine. La Hotel Faget** din Sovata, sase zile de sarbatori ajung la 265 euro de persoana, iar inchirierea unei vile cu noua camere si 20 de locuri in Vatra Dornei costa 200 de dolari pe zi.

Cat despre Revelionul in strainatate, ofertele variaza in functie de distanta si serviciu, fiind cuprinse intre 200 si 2.000 de dolari de persoana. Astfel, la un hotel de trei stele din Turcia, sase nopti cu demipensiune si transport inclus costa in jur de 200 de euro, in timp ce la un hotel de cinci stele tariful ajunge la 350 de euro. Daca alegeti Praga, aveti la dispozitie pachete cu preturi intre 300 si 600 euro de persoana, in functie de durata sejurului si clasificarea hotelului. Destinatii cum sunt Paris sau Londra costa intre 300 si 800 dolari de persoana, pachetul incluzand transportul, cinci-sapte nopti de cazare la hoteluri de doua-trei stele, mic dejun, cina festiva de Revelion si tur panoramic de oras. Cele mai atragatoare oferte – din punct de vedere financiar – pentru cei care vor sa plece de acasa de Sarbatori raman totusi statiunile din Grecia si Turcia.

Oferte de revelion

· ONT Carpati – Sinaia – Hotel New Montana**** – 850 Euro/camera dubla. Pachetul include: trei nopti cazare cu mic dejun, masa festiva de Revelion, brunch in ziua de 01.01.2003, tombola Anului Nou, spectacol de artificii, muzica live, acces gratuit la piscina si jacuzzi, 10% reducere la inchirierea echipamentului de schi pentru intreaga perioada. Copiii pana la 6 ani beneficiaza de cazare si mic dejun gratuit.
· CMB Travel – Londra – Hotel
Ambassadors*** – 707 Euro/pers. Perioada: 28.12.2002 – 02.01.2003. Servicii incluse: bilet de avion Bucuresti-Londra si retur (Tarom), cazare 5 nopti in camera dubla cu mic dejun, petrecere de Revelion pe vas (croaziera de 5 ore pe Tamisa). Optional tur de oras: 23 euro/pers.
· Paralela 45 – Cuba – Varadero – 1.790 USD + 650.000 lei/pers. Perioada: 30.12.2002 – 09.01.2003. Pachetul include: transport cu avionul Bucuresti-Havana si retur (Air France), 8 nopti cazare cu demipensiune la hotel de patru stele in Varadero, o noapte cazare cu demipensiune la hotel trei stele in Havana, cina festiva de Revelion, transferuri locale.
· Travel House – Busteni – Hotel Silva** – 230 USD/pers. Perioada: 29.12.2002 – 02.01.2003. Pachetul include: patru nopti cazare in camera dubla, masa (bonuri valorice), cina de Revelion si cina festiva.
· Travel House – Balvanyos – Hotel Best Western*** – 299 USD/pers. Perioada: 29.12.2002 – 02.01.2003. Pachetul include: cazare patru nopti cu masa, cina de Revelion, cina festiva.
· Travel House – Mangalia – Hotel President**** – 270 Euro/pers.
Perioada: 27.12.2002 – 02.01.2003. Pachetul include: sase nopti cazare, masa, cina pescareasca, cina folclorica, cina de Revelion, cina festiva.

Erata
Dintr-o regretabila eroare, in numarul din 31 octombrie al revistei noastre oferta de Revelion a hotelului New Montana**** din Sinaia a aparut eronat. Pretul corect este de 850 euro pe camera dubla, pachet care include multiple servicii.