Este de dorit ca oferta sa contina plimbari cu sania, participarea la taiatul porcului si la prepararea bucatelor traditionale. Din pacate, astfel de oferte nu exista decat in vis. Preturi rezonabile exista, dar pentru zone cum sunt Maramures si Bucovina. Valea Prahovei, chiar si in varianta Revelionului petrecut la tarani, este accesibila doar acelora care isi permit sa plateasca un sejur al carui pret se aliniaza la standardele europene. Desi tarifele au fost mari si anul trecut, turistii romani, nu cei straini, au ocupat majoritatea locurilor. Anul acesta se pare ca va fi la fel, mai ales ca pentru zona Bran-Moeciu rezervarile s-au facut de asta-vara, pe sistemul „primul venit este primul servit”. Deci, daca va tenteaza un revelion traditional este bine sa va rezervati de pe acum vila sau camera pe care o doriti. In cazul in care intentionati sa inchiriati o vila, interesati-va din timp daca are incalzire centrala, apa calda, mai multe sali de baie sau una comuna, living – esential pentru o petrecere reusita – bucatarie dotata cu vesela sau nu, locuri de parcare, teren de joaca pentru copii, care sunt posibilitatile de a face mici excursii in imprejurimi, care este starea drumului etc. De asemenea, trebuie sa fiti dispus sa achitati un avans ca sa fiti sigur ca proprietarul nu o va ceda ulterior unui grup care doreste sa petreaca acolo un sejur mai indelungat sau unui grup care este dispus sa plateasca mai mult decat dvs.
Din pacate, cele mai rentabile oferte nu ajung la agentiile de turism. Aceasta din cauza ca proprietarii prefera sa inchirieze clientilor fideli sau grupului de prieteni, care isi petrec majoritatea week-endurilor la ei. In plus, multe vile nu au nici un fel de autorizatie de la Ministerul Turismului, deci nu pot intra in circuitul oficial. Pe de alta parte, se intampla frecvent ca proprietarul sa ofere agentiei si clientilor particulari acelasi pret, astfel ca, practic, agentia va fi nevoita sa iasa pe piata cu un tarif mai mare.
„Cereri exista, dar oferta este destul de limitata. O mare problema in relatia cu vilele particulare este aceea ca proprietarii merg pe principiul „primul venit, primul servit”, iar in cazul in care vila se ocupa, majoritatea nici nu se deranjeaza sa anunte agentia”, spune Irina Cojocaru, de la J’Info Tours. Nici macar la ANTREC nu puteti gasi case de inchiriat, pentru ca deocamdata nu sunt adunate ofertele de la filiale.     

Vile de inchiriat pentru perioada sarbatorilor de iarna

1. Gelsor Travel
· Bran – Vila Beatrice si Motelul Hobby** – 275 USD/persoana. Pretul include: cazare 5 nopti in camera dubla cu pensiune completa si cina festiva de Revelion. Vila are 6 camere cu baie proprie si TV color, si sala de mese. Motelul are 8 camere cu baie proprie, TV color si restaurant. Facilitati: masa de tenis si biliard.
· Azuga – Vila Seranna – 259 USD/persoana. Pretul include: 5 nopti (28.12-02.01) de cazare in camera dubla, cu mic dejun si cina festiva de Revelion. Vila are 11 camere duble, cu baie proprie si TV color, incalzire centrala. Facilitati: restaurant, bar, masa de biliard, table, sah, cabine echipament sportiv pentru fiecare camera. Vila se afla langa partia de schi Sorica.
2. Magest Travel
· Busteni – Vila Cristina** – 3.500.000 lei/persoana, respectiv 3.800.000 lei/persoana (in functie de camera). Pretul include: 4 nopti de cazare in camera dubla, cu baie proprie, demipensiune si masa de Revelion. Vila dispune de doua aripi: una cu 14 locuri, cealalta cu 25 locuri.
· Busteni – Revelion Vila Zamora** – 60.000.000 lei toata vila. Pretul include 6 nopti de cazare in camere duble, cu baie. Vila dispune de 16 locuri, sufragerie, bucatarie, terase.
· Busteni – Revelion Vila Zorilor – 35.000.000 lei toata vila. Pretul include: 5 nopti de cazare in camere duble (baie comuna). Vila dispune de 10 locuri.
· Azuga – Revelion Vila Flora** – 2.400 USD toata vila. Pretul include: 5 nopti de cazare in camere duble. Vila dispune de 10 locuri.
· Poiana Brasov – Vile Traveland – 5.500 USD toata vila/16 nopti sau 6.400 USD toata vila/20 nopti. Pretul include cazarea. Vila dispune de 8 locuri.
3. Vacanta
· Bran – Craciun la Pensiunea Floare de colt – pret: 2.500.000 lei /persoana. Pretul include 3 nopti de cazare in camera dubla, pensiune completa, colinde traditionale si plimbare cu sania.
4. J’Info Tours
· Sinaia – Vila Victoria*** – 262 USD/persoana. Pretul include: 3 nopti cazare in camera dubla cu baie proprie, masa (bonuri valorice), cina festiva de Revelion, masa festiva de Anul Nou. Vila dispune de 6 locuri.
· Sighisoara – Pensiunea Danes – 175 USD/persoana. Pretul include 5 nopti cazare cu pensiune completa si cina de Revelion. Pensiunea dispune de 40 de locuri.
· Craciun la Cabana Cumpana, Cabana Valea cu Pesti sau Cabana Capra – 53 USD/persoana sau 75 USD/persoana. Pretul include: 2, respectiv 3 nopti de cazare in camera dubla, cu pensiune completa si cina festiva de Craciun.