Rewe România, operatorul magazinelor de discount Penny Market, va deschide miercuri, la Drăgăneşti, în judeţul Olt, al 80-a unitate comercială a reţelei din România, în urma unei investiţii de 1,3 milioane de euro, a delcarat, pentru capital.ro, directorul general al companiei, Marcel Thiele.

Valoarea investiţiei în magazinul de 750 de metri pătraţi include şi preţul terenului. Totodată, compania a introdus pentru prima dată un sistem care recuperează căldura generată de echipamentele frigorifice, a mai spus directorul Rewe România.

În afara reţelei Penny Market, Rewe România, parte a grupului german Rewe, operează reţeaua Penny Market XXL, care numără şase unităţi comerciale.

Retailerul a deschis de la începutul acestui an 14 magazine Penny Market şi va mai inaugura alte 14 unităţi comerciale până la sfârşitul anului, fiind unul dintre cei mai agresivi retailer din punctul de vedere al expansiunii în acest an.

Rewe România a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 1,25 miliarde de lei (341 milioane de euro), în creştere cu 50% faţă de anul precedent. Grupul Rewe mai este prezent pe piaţa românească şi prin intermediul magazinelor cash&carry Selgros şi al supermarketurilor Billa.