Compania de retail Billa va deschide, joi, trei supermarketuri la Piatra Neamţ, Bistriţa şi Haţeg, ultimele din acest an, reţeaua ajungând la 43 de supermarketuri. În toate cele trei spaţii au funcţionat până în acest an magazinele retailerilor Carrefour, Spar şi Fidelio, nevoiţi să-şi închidă unităţile comerciale în urma unor decizii de restructurare.

Magazinul Billa din Piatra Neamţ, situat în Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1, are un spaţiu de vânzare de 800 de metri pătraţi. Până în această toamnă, în spaţiul respectiv a funcţionat un magazin al reţelei Fidelio, operată de firma Danilux din Botoşani.

Supermarketul din Bistriţa, situat pe strada Găriii nr. 48, cu un spaţiu de vânzare de 700 de metri pătraţi, a fost deschis  în locul fostului supermarket Carrefour Express. Retailerul francez a rebranduit, în urma preluării reţelei Artima, magazinul în iulie 2008, pentru ca în august 2009 să relocheze magazinul, de data aceasta sub numele Carrefour Market, în centrul comercial Winmarkt din Bistriţa.

Cel de-al treilea magazin, cu o suprafaţă de vânzare de 1.000 de metri pătraţi, va fi deschis la Haţeg, în Piaţa Unirii nr. 2, în locul supermarketului Spar, închis în această toamnă. Firma Spar, controlată de oamenii de afaceri Ioan şi Floare Cuc, se  află în prezent în insolvenţă. În urma procesului de restructurare, retailerul a închis zece din cele 20 de supermarketuri pe care le opera, astfel că spaţiile comerciale ar putea fi preluate în continuare de către alţi retaileri.

Billa România a înregistrat anul trecut vânzări de 320 milioane de euro, în stagnare faţă de anul anterior.
Compania, parte a grupului german de retail Rewe, este prezentă în România din februarie 1999. Grupul Rewe numără în prezent mai mult de 12.000 magazine şi 180.000 angajaţi în întreaga Europă.