Restricții suplimentare în București! Ce se întâmplă cu carantinarea? Tocmai au anunțat

Comitetul tehnico-științific a refuzat propunerea Institutului Național de Sănătate Publică de a carantina Capitala, anunță Antena 3. În același timp, Ministerul Apărării Interne se pregătește să implimenteze măsuri suplimentare în București, pe fondul unei rate de infectare crescută.

Ministrul interimar al Sănătății anunța că va avea loc o discuție pe această temă

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat că în cursul zilei de azi va avea loc o discuție în comitetul tehnnico-științific cu privire la carantinarea municipiului București.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat joi Cseke Attila, la Digi24.

„Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire”

Ministrul interimar al Finanţelor a declarat, la un post de televiziune, că propunerea specialişilor de a carantina Bucureştiul este „imposibil” de pus în aplicare.

Dan Vîlceanu a fost întrebat despre scandalul pe care Guvernul interimar condus de Florin Cîţu îl duce cu specialiştii care cer carantinarea Bucureştiului. Acesta nu a declarat că nu este posibil să se ia o astfel de decizie.

„Specialiştii îşi spun punctul de vedere în organismele de la Ministerul Sănătăţii şi după aceea acele hotărâri trebuie puse în practică, conform legii, prin hotărâri de Guvern. Altfel, ele nu se pot aplica. E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul, de exemplu.

A mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta. Tocmai de aceea vă spun că specialiştii din punct de vedere medical propun o măsură – să carantinăm Bucureştiul.

Numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire. Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a afirmat Dan Vîlceanu, în direct la România TV.