Noua generatie a modelului Renault Laguna, proiectata sa fie competitiva in ceea ce priveste costurile de intretinere, a fost prezentata azi. 

Gama motoarelor pe benzina disponibile include propulsorul pe benzina dezvoltat in comun de Renault si Nissan, de 2 litri si 145 CP si un motor turbo de 2.0 l si 170 CP. Versiunile Laguna pe motorina vor fi echipate de un nou motor de 1,5 litri si 110 CP si de un motor de 2 litri disponibil in trei trepte de putere, 130 CP, 150 si 175 CP. , Transminia este manuala pentru toata motorizarile, cu sase trepte, cele pe benzina dispunand si de o cutie automata cu sase trepte. 

Totodata, noua Laguna este mai usoara cu 15kg, contine o noua generatie de airbag-uri laterale duble (torace si pelvis), o izolare fonica mai buna si vine cu o noua generatie a sistemului ABS cu ESP si asistent de franare electronic combinata cu o noua unitate de control ECU/hidraulica. Renault Laguna va fi fabricata in Franta, la Sandouville. 

Noul model al constructorului francez va fi prezentat publicului in septembrie 2007 la Salonul de la Frankfurt si va fi oferita la vanzare din octombrie 2007.   

Laguna face parte din Angajamentul Renault 2009, prin care constructorul francez intentioneaza sa figureze in Top 3 in segmentul sau in ceea ce priveste calitatea produsului, cat si a serviciilor post-vanzare oferite.

 

Sursa: Capital 04 Iunie 2007