Despre schimările anunțate, pe scurt, în dialog cu Remus Vișan, director general Paravion.

Capital: Care credeţi va fi impactul creşterii salariului minim şi cum afectează pe dumneavoastră sau businessul pe care conduceţi?

Remus Vişan: Paravion nu va fi afectat în niciun fel de creşterea salariului minim, având în vedere cea mai mare parte a angajaţilor sunt remuneraţi cu venituri peste medie. Ba chiar salutăm această măsură a noului guvern şi sperăm fie una sustenabilă, raportat la situaţia economică actuală a României.

Capital: Ce aşteptări aveţi de la noul Guvern?

Remus Vişan: Înainte de orice, aştept ca noul guvern continue implementarea eficientă a măsurilor anunţate şi programate de cabinetul tehnocrat.

Capital: Enumeraţi cinci priorităţi pe care le consideraţi necesare sectorului în care activaţi şi care ar trebui implementate în decursul acestui an?

Remus Vişan: Consider industria de turism are nevoie, în primul rând, de o reformă legislativă care definească clar statutul agenţiei de turism, protejeze atât banii plătiţi în avans de clienţi, cât şi reputaţia agenţiilor. Ca şi companie, ne dorim, ca de altfel toate societăţile responsabile, un grad mai ridicat de predictibilitate fiscală. Pe de altă parte, apreciem iniţiativa înfiinţării Ministerului Turismului în noul guvern şi aşteptăm măsuri concrete din partea noii autorităţi.

Capital: Cum estimaţi va evolua businessul pe care îl conduceţi în acest an?

Remus Vişan: Focusul Paravion pe 2017 este consolidarea business-ului, atât în ţară, cât şi pe pieţele internaţionale în care activăm, respectiv Marea Britanie, Spania, Ungaria, Bulgaria sau Cipru. În 2016 ne-am extins inclusiv în Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu şi sud-estul Asiei. Astfel, la nivel de business, ne aşteptăm ca noile pieţe contribuie cu 25% la cifra de afaceri a companiei în 2017.

Capital: Vi se pare ameninţată stabilitatea financiară a României prin aplicarea noului pachet de măsuri anunţat de Guvern?

Remus Vișan: Nu spune vorbim despre o ameninţare directă, iminentă, însă există premise deficitul bugetar va creşte peste maximul acceptat de UE, de 3%, pentru actualul guvern şi-a asumat un program destul de complex de reducere a taxelor şi impozitelor şi de creştere a salariilor şi veniturilor în 2017.