Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a relansat Programul de stimulare a innoirii parcului auto si i-a alocat acestuia 49,5 milioane de lei in 2007, informeaza un comunicat al ministerului. Programul a fost lansat anul acesta mai repede decat in anii precedenti si se va desfasura in perioada martie-decembrie, in trei etape.

“La initiativa Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Guvernul Romaniei a aprobat continuarea Programului si in anul 2007 si asta pentru ca in cei doi ani de derulare, programul a inregistrat succese atat din punct de vedere al protectiei mediului, prin reducerea emisiilor, cat si la nivelul populatiei, care s-a aratat extrem de interesata de a se inscrie in Program”, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Prima de casare va avea o valoare de 3.000 de lei, bugetul programului de anul acesta fiind suficient pentru 16.500 de prime. Programul este deschis pentru orice persoana fizica cu domiciliul sau resedinta in Romania, care detine un autoturism cu o varsta egala sau mai mare de 12 ani.  

Sursa: Capital 22 Martie 2007