Frustrare pentru Regele Charles, dezvăluie unul din nepoţii săi. Totul are legătură cu recuperarea după diagnostic

Regele Charles îşi urmează în acest moment tratament pentru cancer, în urma diagnosticului primit recent. Situaţia nu este deloc roz pentru monarhul britanic, după cum spun apropiaţii săi.

Peter Phillips, unul dintre nepoţii Regelui Charles, a dezvăluit mai multe informaţii despre starea acestuia. Potrivit spuselor sale, Regele este „frustrat” de ritmul în care merge recuperarea.

Declaraţiile oferite de Peter Phillips pentru Sky News Australia vin după ce şi nora Regelui Charles, prinţesa Kate Middleton, a anunţat public că a fost diagnosticată cu cancer.

Regele era frustrat, spune fiul prinţesei Anne, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai fostei Regine a Marii Britanii. Recuperarea sa durează mai mult decât şi-ar fi dorit.

Totuşi, Regele Charles (75 de ani) nu şi-a pierdut pragmatismul, notează Reuters. Este conştient că e nevoie de timp pentru a se recupera complet şi e nerăbdător ca totul să revină la normal.

„Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce ar vrea să poată face. (…)

Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea – medicii şi asistentele sale – pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta?”, a dezvăluit Peter Phillips.

Nu se ştie exact dacă Regele va putea participa la slujba de Paște

regele charles
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii / SURSA FOTO: Inquam Photos, Alex Nicodim

Monarhul Marii Britanii şi-a exprimat speranța de a participa la slujba de Paște duminica viitoare. Cu toate acestea, nu va exista o confirmare în avans a prezenţei sale.

Palatul Kensington a anunțat că nici Kate și nici soțul ei, moștenitorul tronului, Prințul William, nu vor fi prezenți la slujba de Paște.

În luna ianuarie, Charles a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o prostată mărită. Ulterior, în februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit că va urma un tratament pentru o formă nespecificată de cancer, ceea ce l-a determinat să își amâne îndatoririle regale publice.

Joi, 21 martie, Regina Camilla, a transmis public că Charles, se simte „foarte bine”. Declaraţia a fost făcută în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

Sprijin pentru Kate Middleton

Reamintim şi că Regele Charles a reacţionat rapid după ce Prinţesa de Wales a anunţat şi ea că suferă de cancer.

Monarhul este „atât de mândru de Catherine, pentru curajul ei de a vorbi așa cum a făcut și el despre diagnosticul pe care l-a primit” și rămâne în „cea mai strânsă legătură cu draga lui noră”.

„După timpul petrecut împreună în spital, Majestatea Sa a rămas într-o relație apropiată cu nora lui”. Charles şi Regina Camilla „vor continua să ofere dragostea şi sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”, se mai arată în mesajul transmis de Palatul Buckingham.