Grupul german va opri producţia sedanului Mercedes-Benz C-Class la fabrica din Tuscaloosa, Alabama, unde va fabrica doar SUV-uri, şi nu va mai produce o variantă a modelului compact Mercedes-Benz A-Class în Aguascalientes, Mexic, pentru a se concentra pe un SUV mai nou – GLB.

Pierderi de peste 1 miliard de euro

Daimler a înregistrat în trimestrul doi din 2020 pierderi operaţionale de 1,68 miliarde de euro, mai reduse decât estimau analiştii, în timp ce divizia Mercedes-Benz Cars & Vans a raportat pierderi operaţionale de 1,13 miliarde de euro. De asemenea, compania a avut costuri de restructurare de 687 milioane de euro pentru reutilarea reţelei sale globale de producţie a fabricilor care produc maşinile Mercedes-Benz.

Compania a anunţat luna aceasta că intenţionează să vândă fabrica din Hambach, Franţa.

Diminuarea cheltuielilor de personal

Publicaţia germană Handelsblatt a anunţat că Daimler vrea să-şi reducă anual costurile cu două miliarde de euro prin diminuarea cheltuielilor de personal, ceea ce ar putea duce la concedierea a peste 20.000 de angajaţi. În noiembrie 2019, înainte de pandemie, Daimler anunţase un plan de reducere a costurilor cu 1,4 miliarde de euro până în 2022, pentru majorarea investiţiilor în vehiculele electrice.

Daimler ia în considerare vânzarea fabricii din Iracemapolis, Brazilia, în timp ce extinderea uzinei din Kekskemet, Ungaria, ar putea fi anulată, a informat Handelsblatt, citând surse din interiorul companiei.

Reprezentanţii Daimler nu au comentat informaţiile.

Se dorește evitarea concedierilor forțate

Săptămâna trecută, conducerea Daimler a reiterat că firma vrea să evite concedierile forţate, însă, pentru acest lucru, producătorul auto trebuie să găsească metode alternative de reducere a costurilor.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

Anul acesta, acţiunile Daimler au scăzut cu 24%, iar capitalizarea de piaţă a grupului german s-a redus la aproximativ 40 miliarde de euro (45 miliarde de dolari), mai puţin de o cincime din capitalizarea de piaţă a producătorului american de vehicule electrice Tesla.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.