Red Bull Romaniacs, competiţia enduro cu cel mai mare grad de dificultate din lume, va debuta vineri, 13 septembrie, ora 13.00, cu un spectacol impresionant care va avea loc în centrul orasului Sibiu.

Cei 219 de concurenti prezenţi la startul ediţiei din acest an vor fi nevoiti sa treaca peste 19 obstacole artificiale amplasate pe un traseu solicitant cuprins între fântâna de pe Bulevardul Corneliu Coposu şi cladirea Spitalului Judeţean Sibiu. Pentru ca publicul să aibă o vizibilitate cât mai bună, vor fi amenajate şapte puncte speciale pentru spectatori. Traficul pe Bulevardul Corneliu Coposu va fi restricţionat pe durata competiţiei.

Organizatorii Red Bull Romanics au stabilit pentru această ediţie un traseu mult mai spectaculos decât în anii trecuţi. Astfel, Bulevardul Corneliu Coposu  va fi de nerecunoscut, încercând să ofere publicului o imagine fidelă a celor patru zile de competiţie care vor urma în Carpaţii Meridionali din zona Sibiu – Sebeş – Alba Iulia.

Pe carosabilul traversat in fiecare zi de autoturisme care respecta limita legală de viteză, publicul va putea admira acum motociclete turate la maximum de „romaniaci” care zboară peste obstacole artificiale cu viteze ameţitoare. Pe zona pietonală, folosită acum pentru promenadă, concurenţii vor trece peste anvelope, buşteni şi pietre, vor sfida legile gravitaţiei traversând structuri din lemn care par a fi construite mai degrabă pentru „roller coastere” şi vor accelera apoi pentru a sări de pe clădiri în construcţie.

Zonele de pe Bulevardul Coposu, strada Gimnasticii, Parcul Cetatii şi vizavi de Spitalul Judetean au fost special create pentru a oferi spectatorilor o vizibilitate cât mai bună şi vor fi semnalizate corespunzător. Publicul este rugat să nu părăsească sub nicio formă aceste zone pe durata compeţitiei pentru a evita producerea unor incidente neplăcute.

Pentru ca amenajarea traseului presupune o desfăşurare impresionată de oameni şi utilaje, traficul pe Bulevardul Coposu va fi restricţionat treptat cu o zi înainte de competiţie.

Astfel, în dimineaţa zilei de 12 septembrie, începând cu ora 08.00, traficul rutier de pe Bulevardul Coposu va fi restricţionat pe trei din cele patru benzi disponibile. Singura porţiune care va rămâne deschisă este una dintre benzile de mers dinspre Piaţa Unirii înspre Gară şi aceasta doar pentru mijloacele de transport în comun. Începând cu ora 16.00, traficul pe Bulevardul Coposu, pe tronsonul cuprins între strada Berăriei şi strada Independenţei , va fi restricţionat complet,  urmând să fie redeschis în seara zilei de 13 septembrie. Organizatorii Red Bull Romaniacs adresează tuturor conducătorilor auto rugămintea de a ocoli pe cât posibil această stradă pentru a evita aglomerarea traficului în zona.

Cea de-a V-a ediţie a raliului Red Bull Romaniacs se va desfăşura anul acesta în perioada 13-17 septembrie. La ediţia din acest an, concurentii vor fi împărţiti în patru clase: “pro”, „expert single”, „expert team” şi „hobby”. În cele patru zile de competiţie, concurenţii vor străbate aproximativ 200 de km de la zone uşor accesibile din jurul Sibiului, Curmătura Ştezii, Păltiniş, Guşteriţa, până la zone situate la înălţimi de peste 2000 de metri în munţi.

Sursa: Red Bull România