Proiectul de rectificare bugetară este discutat la Ministerul de Finanţe, la întâlnire participând alături de reprezentanţii Executivului, cei ai patronatelor şi sindicatelor.
Reprezentanţii partenerilor sociali speră să obţină de la guvernanţi o modificare a prevederilor actului normativ propus de Ministerul Finanţelor.
Printre cei mai nemulţumiţi sunt angajaţii din învăţământ pentru că, potrivit proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Educaţiei va pierde 40 milioane lei. Sindicaliştii spun că cel mai grav este că se iau bani de la salarii, existând astfel riscul ca în luna decembrie să nu poată fi plătite salariile în totalitate.
“’Decizia Guvernului de a reduce fondurile destinate cheltuielilor de personal este revoltătoare. Există riscul major ca salariaţii din învăţământ să rămână fără bani, chiar de sărbători. Este dureros ceea ce se întâmplă în acest moment şi Guvernul dă, încă o dată, dovadă de dispreţ faţă de această categorie profesională”’, a declarat Simion Hăncescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Negocierile dintre Finanţe şi partenerii sociali ar trebui să se finalizeze în acest week-end pentru că Guvernul intenţionează să adopte Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetară într-o şedinţă organizată special luni dimineaţă.
Executivul a mai adoptat anul acesta o rectificare bugetară în luna august.