Noi decizii luate la nivel înalt. Guvernul majorează la 1,89 miliarde lei suma virată la Fondurile de Rezervă, arată cea mai recentă variantă a rectificării bugetare, transmisă la Consiliul Economic și Social, conform unui document oficial.

Varianta anterioară prevedea un transfer de numai 800 de milioane lei. Majorarea sumelor vine în contextul în care Guvernul s-a obișnuit în ultimii ani să împartă banii din fondul de rezervă în mod discreționar, în diverse scopuri neurgente, deși acești bani sunt destinați urgențelor, după cum avertiza în repetate rânduri și Consiliul Fiscal, scrie economedia.

Ce modificări au fost aduse cu noua rectificare bugetară

  • Cheltuielile de personal de majorează cu 240,1 milioane lei (față de 235,1 milioane lei – varianta anterioară)
  • Cheltuielile cu bunuri și servicii se majorează cu 1.648,0 milioane lei (față de 1.641,4 milioane lei – varianta anterioară)
  • Transferurile între unități ale administrației publice se majorează cu 1.542,3 milioane lei (față de 1.541,3 milioane lei – varianta anterioară)
  • Alte transferuri se majorează cu 1.190,2 milioane lei (față de 2.291,5 milioane lei – varianta anterioară)
  • Alte cheltuieli cresc cu 586,4 milioane lei (față de 637,8 milioane lei – varianta anterioară)
    Fondurile de rezervă se majorează cu 1.895,1 milioane lei (față de 800 milioane lei – varianta anterioară)
  • Secretariatul general al Guvernului – +98,1 milioane lei per sold (față de 89,9 milioane lei per sold – varianta anterioară)

Noi modificări importante aduse la proiectul inițial

În varianta anterioară, Guvernul a adus de asemenea modificări față de proiectul de rectificare publicat inițial pe site-ul Ministerului Finanțelor. Mai precis, Executivul a decis să renunțe la suplimentarea subvenției acordate partidelor în acest an.

Inițial, Guvernul voia inițial să aloce 101,75 milioane de lei către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acestea reprezentând sume suplimentare pentru subvențiile alocate de la bugetul de stat pentru finanțarea partidelor politice (100 milioane lei) și pentru drepturile salariale ale personalului Autorității (1 milion lei).

Vezi aici documentul