Munca este grea din punct de vedere fizic și epuizantă mental, dar nu și dacă ești un robot dotat cu inteligență artificială.

Roboții cu AI sortează deșeurile mai eficient

În ultimele șase luni, startup-ul de robotică Glacier a instalat patru roboți de reciclare cu viziune AI la locația din Seattle și intenționează să adauge alți doi în curând.

„Suntem capabili să punem acești roboți în locuri în care este mai greu să punem oameni”, a declarat Sal Coniglio, directorul general al Recology.

Roboții, a adăugat el, au permis companiei „să fie mai eficientă și să ne ajute să ne reducem impactul asupra climei”, a subliniat el, conform Geekwire.

Un robot lucrează alături de oameni, folosind inteligența artificială pentru a scana benzile transportoare pe măsură ce materialele reciclabile trec. Când observă un material țintă, se aruncă cu un braț extensibil care se termină într-o ceașcă, folosind un vid pentru a apuca sticla sau cutia, apoi eliberând-o într-un coș adiacent cu articole potrivite.

Co-fondatorii Coniglio și Glacier au întâmpinat vizitatorii la instalația de recuperare a materialelor (MRF) a Recology pentru a prezenta roboții Glacier și a anunța o nouă finanțare pentru startup.

Glacier, cu sediul în San Francisco, primit o nouă rundă de finanțare din cele 16 milioane de dolari. Finanțarea a fost oferită de Ecosystem Integrity Fund, cu participarea susținătorilor existenți, inclusiv Amazon Climate Pledge Fund.

„Trăim într-o eră incredibilă în care tehnologia de supraalimentare a reciclării există deja”, a declarat Rebecca Hu-Thrams, cofondatorul Glacier. „Glacier și Recology demonstrează întregul potențial al acesteia”, a afirmat aceasta.

300 de tone pe zi

La Seattle Recology, camioanele livrează aproximativ 300 de tone de materiale reciclabile amestecate, pe tot parcursul zilei. La MRF materialele amestecate parcurg drumul prin instalație, în timp ce lucrătorii și roboții separă materialele reciclabile.

Doi dintre roboții din Seattle se află pe o bandă transportoare, scanând polietilenă de înaltă densitate, cunoscută sub numele de HDPE. Un robot caută HDPE colorată care este folosit pentru articole precum șampon sau sticle de detergent de rufe, în timp ce celălalt caută materiale plastice de culoare deschisă.

Co-fondatorul Glacier Areeb Malik, un fost inginer senior de software pentru Facebook, a declarat:

„Este o muncă cu adevărat impresionantă”, a spus el. Roboții pot egala aproximativ performanța lucrătorilor umani și pot captura aproximativ 80-90% din plasticul țintă”.

Roboții Glacier au fost antrenați cu miliarde de fotografii

Roboții Glacier au fost antrenați cu miliarde de fotografii pentru a recunoaște peste 30 de tipuri diferite de materiale, iar startup-ul dezvoltă tehnologie pentru reciclarea materialelor plastice din plante, cum ar fi biopoliesterii.

Amazon este un fan al biopoliesterilor ecologici și conduce efortul de schimbare a ambalajelor alimentare de la materiale plastice pe bază de combustibili fosili la biopoliesteri pentru a fi utilizați de Amazon Fresh, Whole Foods și orice altă companie care dorește să devină ecologică.