”Multe dintre proprietățile pe care le tranzacționăm nu apar nici pe site-ul nostru și nici în ziare sau reviste la rubrica «imobiliare». Proprietarii lor ne-au cerut să le găsim cumpărător fără ca tranzacția să fie publică. Așa-numitele tranzacții «off market». Asta se întâmplă din motive variate, legate în special, de afaceri sau familie. Unii dintre vânzători sunt persoane foarte cunoscute care nu își doresc să atragă atenția printr-o astfel de tranzacție.” Așa explică Howard Elston, director asociat al companiei Aylesford International, motivul pentru care vile superbe din Marea Britanie, castele din Franța sau case de vacanță din Spania sunt comercializate doar prin conexiunile agenților, fără ca publicul larg să afle despre tranzacții.
În prezent, una dintre proprietățile de care vorbește Howard Elston – aflată pe lista ”off market” a agenției Aylesford – se află la Fontaine l`Abbe, în Normandia și are un preț de catalog de circa 4 milioane de euro. Pentru acest preț, cumpărătorul primește nu doar un castel cu 12 camere construit în secolul al XVII-lea căruia I s-au adăugat o piscină și o casă de oaspeți, ci și o proprietate de 132 de hectare care include o moară și mai  ulte iazuri. Fiind situat la o distanță relativ mare de orice localitate, micul castel este, confom agenției, foarte potrivit pentru utilizarea drept casă de vacanță.
La polul opus, cei care își doresc o proprietate care să le permită un acces ușor în oraș, pot găsi la agenția Sextant un conac elegant și bine întreținut cu șapte dormitoare aflat la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Paris, în Yvelines. Cu o suprafață construită de 280 mp, construcția principală are și o anexă bine ultilată. Prețul de catalog este de două milioane de euro.
Cea mai „ieftină” proprietate aflată în prezent în oferta exclusivistă a castelelor din Franța se află la Bauge și este notificată de agenția Savills la un preț de 1 milion de euro. Construit în secolul XV, micul castel are cinci dormitoare. Acestora li se adaugă o bucătărie încăpătoare, o bibliotecă, o sufragerie mare și o pivniță boltită. În curtea imobilului se află și o piscină.
Tot Savills încearcă să vândă și un castel arătos poziționat între Bordeaux și Bergerac. Prețul de 6,4 milioane de euro este justificat atât de buna întreținere a clădirii construită în secolul XII, cât mai ales de valoarea sa istorică. Chateau de Lauzun este înregistrat ca monument național și a fost reședința familiei Caumont. Printre persoanele de vază care au vizitat clădirea se numără Catherine de Medici și Henric al IV-lea. Clădirea principală are încălzire prin pardoseală iar în curte se află o piscină cu o lungime de 14 m și o lățime de 7 m.
Pentru 4,5 milioane de euro poate fi achiziționat și un castel superb care oferă o priveliște greu de egalat către râul Dordogne. Amplasat în Sarlat la Caneda, castelul este înconjurat de o proprietate de 19 hectare. Suprafața construită acoperă nu mai puțin de 800 mp în care sunt incluși 10 dormitoare, o bibliotecă, o bucătărie și un turn. Separat se afă o anexă cu cinci camere, un studio și grajduri.