Numarul autorizatiilor de constructie acordate la nivel national in 2007 a ajuns la 56.618, in crestere fata de 2006, cand s-au inregistrat putin peste 50.000 potrivit lui Iulian Mangalagiu, director general al societatii Ceramica Iasi. Mai important suprafata medie construita pentru care au fost solicitate autorizatiile a crescut si ea de la 187 mp, in 2006, la 209 mp anul trecut, ceea ce a sustinuta vanzarile de produse de zidarie.

“Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de euro si un profit de 3,8 milioane de euro, iar pentru acest an estimam o majorare a veniturilor pana la 17 milioane de euro, in conditiile in care profitul va scadea la aproximativ trei milioane de euro, din cauza cresterii costurilor, a salariilor, dar si a investitiilor pe care le facem”, sustine Mangalagiu.

Ceramica Iaşi construieste o noua fabrica de caramida cu o investiţie totală de 24 milioane euro, dintre care 17 milioane euro pentru linia de producţie de cărămidă, respectiv sapte milioane euro pentru linia de preparare a materiei prime.

Compania este in plin proces de imbunatatire a imaginii. “Procesul de rebranding este în curs de finalizare, iar în etapa următoare ne vom ocupa de implementarea noii identităţi”, precizează Iulian Mangalagiu. Compania si-a schimbat logo-ul si va lansa un nou brand peste cateva saptamani.

Data: 27 februarie 2008 

Sursa: Ceramica Iasi