Clasa politică a reacţionat imediat după anunţul de la 13:30 al preşedintelui Traian Băsescu privind desemnarea unui nou premier, după căderea Cabinetului Boc. Fără a fi fost contestat în plan profesional, economistul Lucian Croitoru pare a avea probleme în a-i convinge pe adversarii lui Traian Băsescu să îl susţină în Parlament.Crin Antonescu: „Decizia preşedintelui Băsescu este iresponsabilă”

Crin Antonescu: „Nu ne vom lăsa intimidaţi” 

Preşedintele PNL îl acuză pe Traian Băsescu de iresponsabilitate politică. „Orice prelungire a crizei politice provoacă mari daune economiei româneşti. Este vina şi responsabilitatea preşedintelui Băsescu pentru prelungirea crizei”, a spus Antonescu.

Antonescu a arătat că PNL nu va acorda nici un vot În parlament Executivului propus de Traian Băsescu. „Nu mă voi lăsa intimidat şi vom acţiona. Vom solicita o şedinţă a Camerelor Parlamentului care să ia o hotărâre care să dovedească majoritatea existentă şi care susţine ca premier pe Klaus Johannis. În plus, poate fi sesizată Curtea Constituţională, care conform art 146, al (e) din Constituţie poate media conflictele dintre instituţii”, a spus Antonescu.

Mircea Geoană: „Lucian Croitoru nu are şanse la funcţia de premier, dar ar putea fi invitat să fie ministru de Finanţe”

„Desemnarea lui Lucian Croitoru fără să aibă sprijin în Parlament reprezintă un risc de a compromite un bun specialist pentru că dl Croitoru nu are şanse de a ajunge premier. Ar putea eventual să fie propus pentru funcţia de ministru de Finanţe”, a spus preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Kelemen Hunor: „UDMR va participa la o întâlnire cu premierul desemnat dacă Lucian Croitoru va formula invitaţia”

„UDMR este interesat de stabilitate politică. Doar dialogul şi înţelepciunea pot asigura echilibrul economic şi politic în România”, a spus Kelemen Hunor, candidatul UDMR la preşedinţia României.

Varujan Pambuccian: „Îl susţinem pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier”

„Grupul minorităţilor nu va susţine o altă propunere pentru funcţia de prim ministru. Şi după alegerile prezidenţiale, dacă va fi cazul, prima noastră opţiune va fi tot Klaus Johannis”, a spus Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor.