Luni au apărut primele reacții ale autorităților din Olanda, în cazul pedofilului olandez care este pus sub acuzație că a ucis și abuzat sexual o fetiță de 11 ani din județul Dâmbovița.

”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, a anunțat Ambasada Olandei.

La rândul său, ministerul olandez de Externe a confirmat că autorităţile din Olanda sunt la curent cu investigaţia care îl vizează pe un cetăţean olandez, în România, în cazul uciderii unei fetiţe în judeţul Dâmboviţa.

”Deocamdată, este vorba de un caz aflat în resortul Poliţiei române. Urmărim cazul în presă. Dacă putem oferi asistenţă, vom fi contactaţi”, e declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe olandez.

Anchetatorii din România au discutat deja despre acest caz cu autorităţile din Olanda, dar poliţia olandeză nu a confirmat oficial informaţia, arată presa olandeză, care relatează despre cazul suspectului Johannes V., un bărbat de 47 de ani suspectat că a omorât o fetiţă în localitatea Gura Şuţii.

Potrivit unor surse citate de mass media din Olanda, suspectul a părăsit România.

După punerea oficială sub acuzare a cetățeanului olandez, pentru omor și sechestrare, ancheta a fost preluată de Parchetul General.