Conform CFR Călători, din cei peste  aproximativ 1550 de pasageri care au călătorit în  cele cinci  trenuri verificate, 153 au plătit preț similar celui de la casa de bilete, iar altor 386 de călători  le-au fost eliberate bilete la tarif de taxare în tren.

Au fost verificate următoarele trenurile regionale Fetești –București Obor, București Obor – Constanța, Fetești – București Obor, Constanța – București Obor și Constanța – București Obor.

Pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

„Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare persoană plătitoare de taxe participă la subvenționarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii în realizarea unor călătorii civilizate.
 
Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din:

– amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei;

– tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă;

– tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

– speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei