În contextul în care SUA se pregătesc să introducă noi sancțiuni împotriva Rusiei, Peskov a transmis că, deși în mod normal „trebuie să sperăm întotdeauna la ce e mai bun”, Rusia se „pregătește pentru ce e mai rău”.
 
Kremlinul consideră că noile sancțiuni posibile din partea Statelor Unite ar putea duce la „consecințe foarte dezastruoase”.
 
„..Teoretic, trebuie să sperăm întotdeauna la ce e mai bine, dar să ne pregătim pentru ce e mai rău. Dar, în situația sentimentelor prezente atât în Congresul SUA, cât și în Senat, nu putem să sperăm la o relație mai bună sau cel puțin o remisie stabilă a „bolii rusofobiei”, a spus Peskov, menționând că această „rusofobie” nu are date concrete, potrivit portalului deschide.md care citează presa din Rusia.
 
Peskov a sugerat, de asemenea, că în spatele ideii de sancțiuni anti-ruse există o abordare practică a SUA în sfera comerțului, restricțiile fiind menite să submineze participarea Rusiei în sfera energetică. El a acuzat o încercare de a elimina de pe piață companiile rusești.
 
Printre motivele introducerii noilor sancțiuni sunt indicate evenimente legate de criza din Ucraina. În prezent relațiile comerciale, politice și militare dintre SUA și Federația Rusă se află la cel mai ridicat nivel de tensiune de la sfârșitul Războiului Rece și prăbușirea URSS.