Printre opţiunile prezentate în documentul despre conflict: utilizarea lecţiilor de La Hiroshima pentru a "rade" mai multe oraşe dintr-o lovitură, ţintirea "civililor ori de cate ori este necesar", scrie wired.com.
Documentul este extras dintr-un curs predat la Departamentul de Apărare în cadrul Joint Forces Staff College şi care, se pare, că între timp a fost retras după primele dezvăluiri ale Danger Room.

Liderul mişcării şiite Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat vineri SUA, Israel şi unele ţări arabe de alimentarea ‘terorismului’ în Siria şi de încercarea de a ‘distruge’ această ţară.

‘Cine vrea distrugerea Siriei? America, Israel şi unele ţări arabe’, a declarat Nasrallah într-un discurs televizat care celebra reconstrucţia cartierelor din suburbia sudică a Beirutului, distruse parţial de războiul dintre Israel şi Hezbollah din 2006.

‘Vor să distrugă Siria pentru că este principalul aliat al mişcării de rezistenţă în Liban şi Palestina’, a adăugat liderul Hezbollah.

Condamnând dublul atentat de joi care a făcut 55 de morţi la Damasc, Nasrallah a afirmat că situaţia din Siria riscă să se deterioreze pe modelul irakian. ‘Sirienii se află la o răscruce’, a indicat acesta, adăugând că un drum duce către ‘reforme’, iar un altul către ‘distrugere’.

Aliat vechi al Damascului, Hezbollah şi-a exprimat constant sprijinul pentru regim, de la începutul revoltei împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în martie 2011.