Război în Israel. Au avut loc primele confruntări Israel-Hamas în interiorul Fâşiei Gaza

Război în Israel. Armata israeliană a pătruns cu un tanc pe teritoriul Fâșiei Gaza. Aceasta este prima confruntare directă cu teroriștii, în Gaza. Potrivit reprezentanților Hamas, două buldozere militare israeliene și un tanc au fost distruse într-o ambuscadă din Khan Younis.

În același timp, Forțele de Apărare ale Israelului anunță că armata a acționat în enclava palestiniană. Vă amintim că Statul pregătește o invazie generală în Gaza pentru a distruge Hamas. Ambuscada Hamas ar fi avut loc în timp ce armata Israelului se pregătește pentru o operațiune la sol în Gaza.

Totodată, au fost intensificate atacurile aeriene asupra Fâşiei. Premierul Benjamin Netanyahu a transmis recent că armata va da o lovitură mortală organizației Hamas.

Între timp, spitalele din Gaza sunt copleșite de numărul uriaș de victime după conflictele de duminică. Medicii au fost nevoiți să întrerupă tratamentele de dializă deoarece nu există electricitate, nici combustibil. În Gaza au fost ucisi aproximativ 4.600 de oameni de la începutul războiului.

Războiul riscă să se extindă către către Liban

Recent, Israelul a declanșat un atac împotriva Hezbollah, pe teritoriu libanez. Mai precis, un avion al statului israelian a atacat luni două celule ale Hezbollah din Liban. Aceastea ar fi urmat să atace Israelul prin lansarea de rachete. În același timp, a existat o intensificare la granița graniţa comună a celor două ţări, potrivit Reuters.

Un luptător Hezbollah a fost ucis. Totodată, s-a raportat și un atac aerian israelian la periferia sudică a oraşului Aitaroun, în sudul Libanului. Nu există mai multe informații despre acesta, potrivit agenţiei de ştiri de stat libaneză NNA.

Cele două celule atacate de Israel se aflau lângă orașul israelian Mattat, la aproximativ 13 km sud-vest de Aitaroun, respectiv la nord, în zona Fermelor Shebaa. Reamintim că Hezbollah este susţinută și de Iran și a intensificat luptele la granița din Nordul Israelului. Tocmai de aceea, autoritățile din Israel au evacuat 42 de comunităţi pe frontul său nordic, de la granița cu Libanul.

Conform surselor de securitate libaneze, 11 luptători ai grupărilor palestiniene din Liban, care sunt aliate cu Hezbollah, au fost uciși în zona de frontieră, iar patru civili au fost de asemenea afectați în această situație. De partea israeliană a frontierei au murit cel puţin cinci soldaţi israelieni şi un civil.

Ministrul israelian al apărării anunță un conflict care va dura „luni de zile”

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a precizat că operațiunea Israelului în Gaza poate dura și trei luni de zile. Totuși, el susține că la final, organizația Hamas va fi distrusă.

„Acest război ar putea dura luni de zile, dar în final nu va mai exista Hamas”, susține ministrul Gallant, vorbind despre următoarea fază a războiului în Gaza.

El susține că această următoare manevră va fi și ultima.

„Aceasta trebuie să fie ultima manevră [la sol] din Gaza, pentru simplul motiv că după aceasta nu va mai exista Hamas. Va dura o lună, două luni, trei, dar în cele din urmă nu va mai exista Hamas. (…)

Înainte ca inamicul să întâlnească forțele blindate și de infanterie, va întâlni bombele forțelor aeriene. (…) Am impresia că știți să faceți asta într-un mod letal, precis și de foarte înaltă calitate, așa cum s-a dovedit până acum”, a declarat Gallant la centrul de comandă al Forțelor Aeriene Israeliene din Tel Aviv, potrivit Times of Israel.