Ravinder Takkar s-a alăturat echipei Vodafone în 1994 şi a deţinut numeroase poziţii executive, atât în Vodafone Group, cât şi în companiile cu capital comun (joint ventures). De origine indiană, Takkar este şi cetăţean american. El a copilărit în partea de nord a Indiei, însă s-a mutat la o vârstă fragedă în Statele Unite. Aici a studiat Ştiinţa Calculatoarelor. Primul calculator a fost un Tandy. „Era doar o tastatură pe care o cuplai la televizor şi puteai să scrii mici programe cu el“, îşi aminteşte şeful Vodafone România. 

Primul job la Vodafone a fost de business analyst. După ce a câştigat experienţă, Takkar a început să interacţioneze tot mai mult cu managerii, să pună întrebări şi să vină cu idei noi. Fără să îşi dea seama a început să delege responsabiltăţi şi să se ocupe de lucruri la care se pricepea mai bine. Deşi lucrează de 23 de ani la Vodafone, nu au existat momente de monotonie şi nu a simţit nevoia de schimbare deoarece provocările au fost constante şi a deţinut diferite poziţii. Sfatul său pentru angajaţi este să vină cu idei inovative, să gândească diferit şi dacă eşuează nu este nicio problemă, important este ca aceştia să se simtă liberi să abordeze problemele din unghiuri diferite. În România, angajaţii Vodafone sunt, în general, mai fideli brandului şi angajatorului decât sunt cei din Marea Britanie. Totodată, britanicii sunt mult mai individualişti. Cât despre România, Ravinder are o părere foarte bună. România este o ţară foarte frumoasă, iar în ceea ce priveşte infrastructura, aceasta este o problemă comună în întreaga lume, chiar şi California are probleme mari“, a spus CEO-ul Vodafone România. 

În timpul liber joacă golf

O zi tipică la birou începe cu lecturarea cotidianului „Financial Times“. Urmează o mulţime de întâlniri cu angajaţi, parteneri şi clienţi. Seara mai lucrează o oră de acasă şi apoi se pregăteşte pentru ziua următoare.  Atunci când nu este la birou, Ravinder preferă să joace golf. În ţara noastră, terenurile sunt puţine şi nu se ridică la nivelul aşteptat aşa că merge la vecinii bulgari. În concediu, şeful Vodafone merge acasă, în Statele Unite. Aici are toate familia, copiii, fraţii, surorile. Tot în concediu citeşte cât mai multe cărţi. 

 

Preferatele lui sunt biografiile şi recunoaşte că cea a lui Steve Jobs a fost puţin surprinzătoare. Pe Steve Jobs îl consideră un lider de business de execepţie. Alte persoane pe care le admiră sunt Larry Ellison de la Oracle, Bill Gates şi Warren Buffet. Printre personalităţile cu care ar fi vrut să se întâlnească se numără Winston Churchill  şi Mahatma Gandhi. De asemenea, ar fi vrut să îl cunoască pe Guru Nanak Dev. Ravinder Takkar este de religie sikh. Aceasta este o religie care se bazează pe convingerile lui Guru Nanak Dev, născut în anul 1469, în Punjab, astăzi în Pakistan. Şeful Vodafone spune că până şi în India  se simte minoritar, religia sa reprezentând doar 2% din populaţie şi de aceea s-a obişnuit să fie diferit şi a învăţat să se adapteze.
 

Am petrecut ultimii trei ani aici în România şi a fost una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea. Eu sunt reprezentantul Vodafone în România, dar premiul este al angajaţilor şi al partenerilor care lucrează zi şi noapte pentru a oferi cele mai bune servicii.

SCURT CV

  • Ravinder Takkar a fost director enterprise şi director de strategie la Vodafone India, manager de dezvoltare pentru Vodafone Live, CTO la Vizzavi, precum şi alte roluri operaţionale în Vodafone Spania şi Vodafone Portugalia. 
  • A fost membru al board-ului la Vodafone India şi la Indus Towers (joint venture între Vodafone India, Airtel şi Idea). 
  • Anterior poziţiei de CEO la Vodafone România, Ravinder a ocupat poziţia de CEO Vodafone Partner Markets, din ianuarie 2012. Din acest rol, Ravinder a contribuit la creşterea businessului, prin extinderea prezenţei Vodafone şi adăugarea de noi parteneri, precum Zain Group (Kuveit, Bahrain, Iordania, Arabia Saudită şi Irak), Plus GSM (Polonia), Vodafone Brazilia, FarEasTone (Taiwan) şi Vinaphone (Vietnam). 
  • Ravinder Takkar este licenţiat în Informatică al Universităţii Loyola Marymount, Los Angeles.