Plata prin SMS a abonamentului de o zi a fost introdusă în data de 26 aprilie pentru abonaţii reţelelor de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, până în prezent peste 700 de călători apelând la această nouă şi modernă modalitate de plată.

Începând cu data de 4 mai 2012, această facilitate va fi extinsă şi pentru reţeaua Cosmote.

Astfel, printr-un singur SMS la numărul 7456, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban. Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil. Preţul este acelaşi cu cel plătit la punctele de vânzare RATB, respectiv 9,6 lei (TVA inclus), fără alte costuri suplimentare.

Înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, vor primi un mesaj, care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei.

Obligaţia călătorilor este de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului. Siguranţa plăţii prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevăzută cu un mecanism antifraudă.
SURSA: Agerpres