De ce s-a clasat dosarul

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a declarat că ordonanţa de clasare dată de procurorul de caz ce l-a succedat pe magistratul Mihaiela Iorga Moraru se referă strict şi limitativ la o faptă de trafic de influenţă. Acesta a mai precizat că, la momentul arestării preventive, urmărirea penală pe numele Elenei Udrea fusese declanşată pentru mai multe fapte, printre care şi cea de trafic de influenţă.

Cercetările continuă

Crin Bologa a mai spus că acum cercetările în dosarul Microsoft continuă faţă de Elena Udrea pentru restul faptelor şi a amintit că instanţa a validat, prin admiterea propunerii de arestare preventivă, indiciile şi probele existente în dosar.

„Dosarul Microsoft a fost instrumentat de un alt procuror. Dosarul a ajuns în prezent la alt procuror. De la preluare până acum a studiat toate volumele existente pentru a își face o imagine clară cu privire la fapte.

S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influența nu poate fi probată. E o singura faptă. El şi-a asumat aceasta clasare. Cu soluția sa a fost de acord și procurorul ierarhic.

Ne asumăm dosarele când avem argumente. Nu voi comenta dosarul până la momentul plecării fostei noastre colege, doamna procuror Mihaiela Iorga Moraru. Procurorul de caz actual a argumentat convingător soluția sa”, a explicat Bologa