Persoana care a primit cea mai mare pedeapsă, în primă instanţă, după tragedia din Colectiv a fost găsită moartă!

Daniela Niţu şi soţul ei erau patronii firmei pirotehnice ce a adus artificiile în Colectiv

Este vorba despre Daniela Niţu (44 de ani), patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii din clubul bucureştean. Ea era soţia celuilalt acţionar principal al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL. Femeia a primit o pedeapsă de 12 ani şi 8 luni de închisoare în prima instanţă, decizia finală urmând să vină la finalul lunii septembrie.

Daniela Niţu a fost găsită moartă în casa în care locuia şi ar fi fost moartă de mai bine de 24 de ore, relatează Observator. Femeia nu ar avea traume pe corp.

Sursa foto: observatornews.ro

Serviciul de Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a deschis dosar de moarte suspectă în acest caz.

Cei care au alertat autorităţile au fost membrii familiei Danielei Niţu, care nu au mai intrat în contact cu aceasta de trei zile. Trupul neînsufleţit a fost dus la INML, pentru efectuarea necropsiei.

Comunicatul oficial al poliţiştilor

“În data de 16.08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din Sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, au transmis, luni, reprezentanţii Poliţiei.

Artificiile au provocat focul ce a distrus clubul bucureştean

Potrivit datelor din anchetă, focul din Clubul Colectiv a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert.

65 de tineri au murit în Colectiv, 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. Alte aproape 200 de persoane au fost rănite.

Sursă foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica