Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut marți declarații de natură să îngrijoreze foarte tare populația cu privire la efectele virusului ucigaș din China.

Astfel, circa 3,4% dintre persoanele confirmate cu COVID-19 au decedat, o rată de mortalitate cu mult peste cea a gripei sezoniere, care este de sub 1%.

Totuși, noul coronavirus poate fi ţinut sub control, dă asigurări directorul OMS.

”Nu există încă vaccinuri sau tratamente disponibile”

„Pe scurt, COVID-19 se transmite mai puţin eficient decât gripa, contaminarea nu pare să se facă de la persoane care nu sunt bolnave, provoacă mai multe îmbolnăviri severe decât gripa, nu există încă vaccinuri sau tratamente disponibile şi poate fi ţinut sub control”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă la Geneva.

Directorul OMS a declarat că a avut discuţii cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional pe tema Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care urmează să înceapă în iulie:

„Cred că ar fi prea devreme să luăm acum o hotărâre, ar fi de preferat să monitorizăm situaţia”, a precizat el, conform Agerpres.