Acesta afirmă că nu s-a referit niciodată la carantinarea persoanelor peste 65 de ani, ci doar la izolarea la domiciliu, urmată de stabilirea altor măsuri.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat joi ministrul Nelu Tătaru.

Declarația lui Adrian Streinu-Cercel

„Documentul nu face referire la aşa ceva. Eu mă refer strict la document, nu mă refer la vorbe. Categoric a fost dezinformat, pentru că dacă informaţia era corectă, pe cale de consecinţă nu avea cum să preia acest element. Repet: documentul nu face vorbire de carantină. Această chestiune a carntinării este una foarte interesantă, pentru că legislaţia pentru carantină este foarte discretă la majoritatea ţărilor europene, pentru că înseamnă îngrăjirea anumitor drepturi. Când te joci cu drepturile omului, de gândeşti de şapte ori până să vii cu o soluţie concretă. Dar în acelaşi timp, obiectivul numărul 1, să ne aducem cu toţi aminte, a fost cum protejăm persoanele peste 65 de ani. A fost în capul listei. Ce modalităţi adoptăm în aşa fel încât aceste persoane să nu se îmbolnănească”, a declarat medicul într-un interviu pentru Antena 3.

Octav Ganea, INQUAM – Sursă foto