Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a aruncat cea mai dură ameințare la adresa lui Ludovic Orban. Chiar înainte de ședința BEx a PNL, liberalul a explicat că era mult mai bine dacă discuțiile ar fi rămas în zona implementării PNRR.

În replica în care a fost întrebat dacă se poate spune că Ludovic Orban a sacrificat trei portofolii la negocierile pentru formarea actualei coaliții, Rareș Bogdan a fost categoric. „Eu consider că, în momentul acesta, trebuie să discutăm despre implementarea PNRR și despre ce avem de făcut în Parlamentul României și în Guvern pentru România. Din punctul meu de vedere, care am făcut campanie în ultimii doi ani pe dezvoltăm România, adică pe dezvoltăm România cu bani europeni, dând exemplu Clujului, Oradiei, Sucevei, Albei-Iulia, Ilfovului, Timișoarei, Aradului, dezvoltate cu bani euroeni, cred că pentru noi era foarte important să putem continua mai ales cu un ministru foarte bun acolo, de asemenea să continuăm și la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Transporturilor. Sigur că într-o negociere, când sunt mai multe forțe politice, nu poți să obții tot, dar măcar 1 din 3 sau 2 din 3, chiar toate… niciunul nu l-a obținut, din păcate”.

Imediat însă, a lansat un atac dur la adresa lui Orban.

Rareș Bogdan: Am dus lupte grele, trebuia Orban să se gândească

„Vă spun ceva, eu sunt așa, ca un centurion din acela roman, e bine să mă lași să vorbesc de drumuri, poduri, atragere de bani europeni… Eu am fost în două campanii grele, campanii grele cu niște oameni care la un moment dat păreau că îngenunchează România, și nu m-am temut, și am reacționat imediat – cu domnul Victor Ponta și cu domnul Liviu Dragnea.

Am dus lupte grele. Trebuia să se gândească (Ludovic Orban, n.r.), că mă cunoatește… chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm decât de obicei, eu în războaie mă simt perfect, dar cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și să construim. Mai bine mă lași să îmi cultiv grânele, adică să aduc investiții încoace și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă Ludovic Orban va pierde președinția Camerei Deputaților în eventualitatea în care Florin Cîțu devine noul președinte al PNL, eurodeputatul a spus: „Nu, nu, asta este o speculație. Ludovic Orban a fost ales. Noi, după acest Congres, trebuie să fim și mai uniți, nici într-un caz să se creeze astfel de chestiuni. Eu nu consider că trebuie să piardă funcția. Trebuie, în schimb, să colaboreze cu Florin Cîțu, să îl sprijine, să sprijine Guvernul și să facem ceea ce trebuie pentru români, pentru că românii așteaptă, așteptările sunt uriașe”.

Inquam Photos / Octav Ganea