Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a fost întrebat miercuri la Parlament despre o decizie privind candidaturi pe liste comune PNL şi PSD la alegeri.

Rareş Bogdan spune că are încredere în deciziile coaliției

În primul rând, acesta și-a exprimat susținerea pentru deciziile formațiunii. Liberalul este de părere că votanții PNL „înţeleg foarte bine” ce a făcut formațiunea.

„Sunt convins că votanţii liberali înţeleg foarte bine ce a făcut PNL pentru România şi ce va face. Am luat o decizie excepţională şi are primari excepţionali de la Emil Boc la Florin Oancea, la Chiţac, la Chirica, şi mulţi alţii”, a declarat Rareş Bogdan.

Ulterior, acesta a fost întrebat și dacă alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie. Totuși, liberalul a spus că nu are informații cu privire la acesta lucru.

O altă întrebare a vizat devansarea prezidențialelor. Astfel, Rareş Bogdan a susținut că este de acord cu ce hotărăşte coaliţia.

„Eu sunt de acord cu ce hotărăşte coaliţia şi mai ales că ceea ce hotărăsc românii. Nu am detalii. Dar de ce se discută acuma de alegeri prezidenţiale? Discutăm de europarlamentare şi de locale. (…) Este un blazon important pentru România faptul că PNL are 1.300 de aleşi locali extrem de importanţi”, a mai spus liberalul.

Rares Bogdan, PNL, Parlamentul European
Rareş Bogdan / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Liderii coaliţiei au discutat despre comasarea alegerilor

Amintim că liderii coaliţiei au discutat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale. În acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare ar urma să fie deschisă de un independent.

Un alt scenariu luat în calcul este ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie.

S-a convenit ca toate partidele să se prezinte în fața publicului pentru a discuta atât principiile

Liberalul a spus și că s-a convenit ca toate partidele să se prezinte în fața publicului pentru a discuta atât principiile. Ar urma să fie prezentat și un proiect de importanță majoră.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, detalii despre proiect vor fi anunțate în cursul zilei de miercuri.

Totodată, a precizat că toată lumea a înțeles că responsabilitatea Guvernului României este mare în actualul context regional extrem complicat.

Acesta a subliniat și că România este stat cheie în această regiune.