Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat pentru Digi24 că s-a luat decizia să nu se mai furnizeze date din sondajele de opinie către public şi nici măcar către membrii PNL.

“În campania electorală pentru europarlamentare, PNL a avut trei sondaje pe săptămână, lucrând cu trei societăți diferite. Acum deja are un sondaj pe săptămână și va ajunge, în ultimele 3-4 săptămâni de campanie, când va lucra cu 3-4 case de sondare, la 3-4 cercetări pe săptămână. Împreună cu Ludovic Orban, președintele partidului, și cu secretarul general Robert Sigartău am luat decizia, în trei, să nu mai furnizăm date din sondaje nici publicului și nici măcar partidului”, spune Rareş Bogdan.

Motivul? Alegerile nu sunt câştigate şi există riscul ca liberalii să se relaxeze dacă vor vedea numai sondaje care anunţă victoria clară a preşedintelui Iohannis, precizează Rareş Bogdan.

“La început, oamenii nu credeau în victorie, după care mi-a fost teamă de relaxare. Eu nu vreau să se relaxeze. Fiecare vot va conta, fiecare strângere de mână, fiecare pliant împărțit, fiecare explicație de ce e mai bun Klaus Iohannis. De-asta nu trebuie să se culce pe o ureche. Alegerile nu sunt câștigate. Alegerile le vom câștiga pentru că avem cel mai bun candidat, cel mai potrivit președinte și cel mai bun președinte pe care l-a avut România”, spune prim-vicepreşedintele PNL.