”În urma întâlnirilor cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Comunelor și Municipiilor din România, am discutat despre două proiecte foarte importante în această perioadă.”, își începe Raluca Turcan mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

În continuarea mesajului, ministrul Muncii și Protecției Sociale precizează și prezintă pe scurt cele două proiecte la care se referă.

Primul proiect

Primul dintre ele proiectul de lege privind măsurile de protecție socială destinate consumatorilor vulnerabili. Raluca Turcan a precizat că acest proiect se află deja în transparență publică și deja a fost analizat cu partenerii sociali.

”După cum am anunțat, în scurt timp vom prezenta proiectul de lege privind măsurile de protecție socială destinate consumatorilor vulnerabili, proiect aflat în transparență publică și pe care l-am analizat deja împreună cu partenerii sociali, în cursul săptămânii trecute.”, notează ministrul Muncii.

Ulterior, aceasta a explicat ce prevede proiectul, subliniind că responsabilitatea de stabilire a drepturilor în ceea ce privește acordarea ajutoarelor de încălzire va reveni administrației locale.

”Potrivit proiectului, administrației locale îi revine responsabilitatea de stabilire a drepturilor în ceea ce privește acordarea ajutoarelor de încălzire și a suplimentului pentru energie, dar și de plată în cazul ajutorului pentru lemne, cărbuni, combustibili către beneficiari. Din acest motiv, am considerat necesară implicarea reprezentanților autorităților locale în îmbunătățirea proiectului și acesta a fost unul dintre obiectivele întâlnirii de azi.”, a mai precizat Raluca Turcan.

Cel de-al doilea proiect

Raluca Turcan a explicat și cel de-al doilea proiect abordat, specificând că acesta a fost derularea campaniei de vaccinare.

”Al doilea subiect abordat a fost derularea primei etape a campaniei de vaccinare, care include personalul de îngrijire la domiciliu și din serviciile rezidențiale și medico-sociale. Este important ca autoritățile locale să poată furniza atât condiții pentru ca centrele de vaccinare să funcționeze eficient, cât și toate informațiile pentru a convinge beneficiarii să ia decizia corectă, în acest context epidemiologic: aceea de a-și face vaccinul.”, a mai spus Raluca Turcan.

La finalul mesajului, ministrul Muncii și Protecției Sociale a mai precizat că a primit ”asigurări că centrele și echipele de vaccinare sunt pregătite să gestioneze, în două etape, imunizarea persoanelor de peste 65 de ani sau a adulților cu boli cronice, indiferent de vârstă, beneficiari ai serviciilor sociale”.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan