Grupul Raiffeisen a lansat o companie de brokeraj pentru asigurari: Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare. Noua companie se adreseaza in principal segmentului de clienti corporativi, persoane juridice romane sau straine. Intr-o prima etapa, compania de brokeraj va intermedia produse de asigurare-reasigurare pentru toate entitatile Raiffeisen din Romania, primii clienti urmand sa fie Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing.

“In prima faza vom asista orice entitate din grupul Raiffeisen care va avea nevoie de servicii de brokeraj in asigurari-reasigurari, iar in viitorul apropiat ne vom extinde serviciile si pentru companii din afara grupului Raiffeisen”, a spus Iulia Osman director executiv la Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare.

Noua companie va oferi servicii care vor include toate tipurile de asigurari, colaborand cu cele mai importante societati de asigurare–reasigurare prezente pe piata romaneasca.

Grupul Raiffeisen a infiintat pana in prezent societatea de brokeraj pe piata de capital Raiffeisen Capital&Investment, societatea de leasing Raiffeisen Leasing, o banca de creditare-economisire Raiffeisen Banca pentru Locuinte. In curand va incepe sa functioneze si o societate pentru administrare de active Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Bank are aproape doua milioane de clienti de retail si peste 4.100 clienti corporatii mari si medii. Banca are in Romania o retea de 216 unitati si peste 4.500 de angajati.

Sursa: Capital, 01 martie 2006