Raiffeisen Banca pentru Locuinte, specializata in activitatea de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, isi va majora capitalului social prin aport in numerar al actionarilor, cu 30 milioane lei, echivalentul a 8,5 milioane euro. In urma acestei operatiuni, valoarea capitalului social va creste de la 66 milioane lei la 96 milioane lei.

“Majorarea de capital era un pas firesc tinand cont de strategia si planurile de expansiune pe care intentionam sa le avem in perioada urmatoare. Am intrat primii pe acesta nisa de piata si vrem sa ramanem lideri”, a declarat Ionut Costea, presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In urma majorarii, Raiffeisen Bank S.A. si Schwaebisch Hall-Germania vor detine fiecare o cota de 33,324% din capital, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria un pachet de 33,35% din actiuni.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

Anul trecut, activele bancii s-au dublat, valoarea acestora ajungand la 40 milioane euro. Valoarea medie a unui contract de economisire-creditare a fost in 2005 de 5.434 euro, echivalent in lei.

Sursa: Capital, 01 mai 2006