Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inregistrat la sfarsitul anului 2006 active de 75 de milioane de euro, in crestere cu 85% fata de anul precedent, informeaza un comunicat Raiffeisen. Volumul economiilor clientilor bancii s-a dublat fata de 2005, atingand valoarea de 55 de milioane de euro anul trecut.

“Anul 2006 a fost al doilea an plin de activitate al Raiffeisen Banca pentru Locuinte pe piata romaneasca. A fost un an foarte important pentru noi, in care am investit foarte mult capital financiar si uman. Toate aceste tendinte de crestere nu fac decat sa ne bucure, deoarece ne confirma faptul ca romanii incep sa aiba din ce in ce mai multa incredere in produsul de economisire – creditare. Mai mult, faptul ca depozitele clientilor s-au dublat arata, in opinia noastra, calitatea contractelor incheiate de clientii nostri “, a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte. 

Anul trecut, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a lansat si activitatea de creditare.  

“Anul trecut a fost un an important si pentru ca am lansat activitatea de creditare, am intrat pe piata cu mai multe produse de finantare a domeniului locativ, iar faptul ca numarul dosarelor aprobate creste de la luna la luna, arata ca suntem la locul potrivit”, a adaugat Costea. 

RBL are in acest moment reprezentante in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Sibiu. 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a fost infiintata in 2004 iar produsele sale sunt vandute in prezent prin reteaua de agenti proprii in care lucreaza peste 3.500 de colaboratori, prin sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.

 

Sursa: Capital 24 Aprilie 2007