Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat credite in valoare de aproximativ doua milioane de euro, in mai putin de jumatate de an de la inceperea activitatii de creditare, primele constructii finantate de RBL fiind deja finalizate, informeaza un comunicat al bancii.  

“Faptul ca exista deja constructii incepute/ridicate cu ajutorul finantarilor de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte sau ca oamenii pot sa-si modernizeze sau renoveze locuintele, arata ca ne-am atins scopul: sprijinirea cetatenilor romani pentru imbunatatirea situatiei lor locative” a declarat Ionut Costea, presedintele RBL. 

Creditele RBL de finantari locative acopera modernizarea, renovarea, reconstructia locuintelor existente, dar si cumpararea sau construirea unei locuinte noi. Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera doua tipuri de credite, Creditul Locativ si Creditul Intermediar,se mai arata in comunicatul RBL. 

Creditul Locativ presupune, in prima etapa, economisirea de catre client a unei  sume de bani timp de minim 18 luni pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.  

Creditul Intermediar presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare. 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. si-a inceput activitatea in 2004, iar inspre sfarsitul anului 2006 a inceput activitatea de creditare. Produsele oferite de RBL sunt vandute printr-o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.400 de colaboratori, prin sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank, si prin parteneri de afaceri. RBL este detinuta de Raiffeisen Bank Romania si Schwäbisch Hall-Germania, fiecare avand 33,324% din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria, care detine 33,35% din participatii.

 

Sursa: Capital 26 Februarie 2007