"Două luni de zile, eu am făcut un grup de lucru (…) cu (…) foşti judecători foarte buni, foşti procurori de mare clasă şi profesori universitari de drept. (…) Am făcut nişte modificări pe articolele care credem noi că aşa trebuie făcute ca în ţara asta nimeni să nu mai sufere din cauza unor nedreptăţi. (…) Aţi văzut că există această discuţie foarte mare cine să numească procurorii, ba preşedintele României, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justiţiei, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo. Atunci, soluţia pe care au găsit-o oamenii ăştia, că tot spunem că Parlamentul ăsta este al poporului, este ca să-i numească Parlamentul. Să nu mai fie niciun fel de problemă. În Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizaţi 50 de magistraţi, procurori sau judecători. Din ăştia 50 de magistraţi audiaţi să fie propuşi Parlamentului cei mai buni şi Parlamentul să-i voteze. Eu cred că e calea cea mai normală. Aşa se întâmplă şi în America şi peste tot", a susţinut Rădulescu.

Referindu-se la răspunderea magistraţilor, el a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a spus că susţine propunerea sa, cea care vizează posibilitatea ca cetăţeanul să se îndrepte material şi penal împotriva celui care l-a prejudiciat, procuror sau judecător, într-o instanţă judecătorească, nu împotriva statului.

"Inspecţia Judiciară trebuie să aibă statut independent, să nu fie sub absolut nimeni şi să fie sub control parlamentar, pentru că Parlamentul este exponentul poporului român. Sub control parlamentar trebuie să fie orice fel de instituţie, inclusiv SRI-ul, pentru că Parlamentul e poporul", a adăugat deputatul PSD.

În context, Rădulescu a arătat că nu îl interesează raportul MCV, ci să nu mai fie abuzuri din cauză că legea e interpretată.

"Nu mă interesează raportul MCV, pe mine mă interesează în ţara mea, în România, nu raportul MCV, pe mine mă interesează ca niciun cetăţean (…) să nu mai păţească niciun fel de abuz din cauză că legea e interpretată sau că nu suntem în stare să definim un articol de lege", a mai spus Rădulescu.