Radu Georgescu este creatorul unui grup de firme unite sub numele Gecad. El a dat a dat lovitura în anul 2003, atunci când a vândut către Microsoft antivirusul RAV. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă specialiştii estimau suma între 10 şi 20 de milioane de dolari. Tot atunci, lui Georgescu i-a fost propusă o funcţie de conducere la Microsoft, însă a refuzat.

În prezent, grupul Gecad cuprinde companiile Avangate, Phoenix, Axigen, ePayment, Gecad Net şi ROL.ro. O parte dintre acestea au fost subiectul unor tranzacţii în ultimul an. Astfel, în 2010 Georgescu a vândut 83% din acţiunile ePayment către grupul Naspers, iar Avangate a primit în 2011 o investiţie de patru milioane euro de la fondul de investiţii 3TS Cisco.

De asemenea, Georgescu, a renunţat anul acesta la afacerile sale imobiliare, în favoarea israelienilor de la Euromall, pentru 7-8 milioane euro. Antreprenorul român deţinea, alături de alţi acţionari, prin intermediul firmei Metropolitan Developments circa 10.000 mp de teren în zone ultracentrale din Bucureşti.
 
Hobby-ul sau este business-ul, iar când vine vorba de destinaţii de vacanţă, nu are una preferată. “Ultimele mini-vacanţe cu familia mi le-am petrecut în ţară. Sunt suficient de multe locuri frumoase de văzut aici. În afara ţării plec cam 7-8 luni pe an, dar 90% în interes de business”, a declarat acesta.