Informația că Victor Ponta ar putea intra în cursa pentru Primăria Capitalei nu l-a lăsat indiferent pe jurnalistul Radu Banciu. Acesta a comentat ironic că deși Ponta nu vrea, dacă îi cer asta toți românii din țară în genunchi, se sacrifică.

„Ei, apropo de Victor Ponta, că nu vine niciodată o știre proastă singură. Deși, evident, nu vrea să candideze la Primăria Capitalei, cum n-a vrut să candideze nici la Președinția României, n-a vrut să fie nici europarlamentar – e adevărat, că nici nu e – ei, bine, nu vrea să candideze la Primăria Capitalei, dar dacă totuși va fi nevoit și îi vor cere, în genunchi, băi, dar absolut în genunchi, cu genunchii în noroi, toți din Pro România și toți românii din țara asta, se sacrifică, bă, ce să facă!? Deci încă o dată, el nu vrea să candideze. Nu vrea (…) dar dacă ne trezim candidat și cu el, în condițiile astea, omul nostru, eternul candidat Nicușor Dan, are cursă câștigată”, a comentat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Comentariul lui Radu Banciu a fost făcut în contextul anunțului senatorului Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Pro România, care a arătat că negocierile cu PSD pentru alegerile locale nu s-au concretizat, astfel că formațiunea negociază cu „personalități importante” pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei. Totuși, în cazul în care nu se ajunge la o variantă potrivită, ultima soluție este Victor Ponta.

„Cred că vom avea o soluție foarte bună, discutăm cu personalități importante. Ultima variantă e Victor Ponta, candidatura sa la Primăria București va crea un avantaj extraordinar partidului. Majoritatea din partid credem că intrarea lui Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a comentat Adrian Țuțuianu la Digi 24.