Este și cazul Liei Olguța Vasilescu, care a fost nevoită să plece din fruntea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, unde a stat timp de un an.

Conform declarației sale de avere, Lia Olguța Vasilescu, nu este proprietara niciunui imobil, teren sau mașină. În schimb, fosta primăriță din Craiova deține bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

În declaraţia de avere a Olguţei Vasilescu se  observă că are trei conturi bancare, cu 6,684 de euro, 142.973 de lei şi  11.364 de lei.

În anul 2017, Ministrul Muncii a avut un venit anual de 144.226 de lei din Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Ea a mai primit şi 1.000 de lei pe lună pensie alimentară pentru copilul său, la care s-a adăugat şi alocaţia acestuia de 84 de lei pe lună.

Este bine de ştiut faptul că înainte de a ocupa un scaun în Parlament, Lia Olguţa Vasilescu a fost jurnalistă la cotidianul „ Cuvântul Libertăţii”.

În anul 1997, imediat după absolvirea facultăţii, a fost angajată în presă, iar timp de un an a ocupat funcţia de redactor. Ulterior, a fost promovată şi a fost numită şefa secţiei de investigaţii a publicaţiei, loc pe care l-a ocupat timp de un an.

În anul 1999 a devenit redactorul-şef al cotidianului, însă în 2000 a renunţat la presă pentru un loc în politică.