Preşedintele rus a evidenţiat priorităţile preşedinţiei Rusei la G20, între care depăşirea crizei economice. Putin a subliniat că este "necesar să fie schimbate principiile de funcţionare a sistemului financiar internaţional" pe ansamblu.

"Avem nevoie să schimbăm termenii de funcţionare a acestui sistem; se impune consolidarea bugetelor, o îmbunătăţire a disciplinei fiscale, o diminuare a datoriei publice", a enumerat locatarul de la Kremlin.

Potrivit informaţiilor sale, datoria publică în zona euro este, în medie, de peste 80%, în timp ce în SUA, datoria de stat constituie 140%.

În plus, Putin a mai subliniat şi necesitatea "reducerii deficitelor bugetare". "Dacă parametrii în acest sens din zona euro sunt relativ stabili, în alte ţări, cum ar fi SUA, aceştia se ridică la un nivel excesiv", a spus preşedintele rus, adăugând că, la nivel internaţional, se observă, într-adevăr, o tendinţă de scădere în acest domeniu, ceea este un semn foarte bun pentru economia mondială, potrivit Interfax.
Sursa: Agerpres
Citeşte şi: Soarta Europei se decide în Mexic