Ultima modificare de preţ (12 bani la benzină şi 9 bani la motorină) a fost realizată la numai o zi după ce grupul Petrom a prezentat rezultatele financiare obţinute anul trecut, iar oficialii companiei au precizat că politica Petrom de creştere a preţurilor va fi una moderată şi care se bazează pe cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, politica fiscală şi competiţia de pe piaţa locală.

În prezent, preţul mediu, la staţiile Petrom, al unui litru de benzină este cuprins între 5,59 lei şi 5,82 de lei. Menţionăm faptul că, începând din primăvara anului trecut, Petrom a luat decizia de a nu mai publica pe site-ul propriu preţurile de referinţă, ci preţurile din fiecare staţie. Preţurile pot varia de la o staţie la alta, dar nu mai mult de plus/minus 5% faţă de preţurile de referinţă.

Grupul Petrom este prezent în patru ţări: România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova. În Republica Moldova, Petrom are 116 staţii, fiind lider în clasament după cantitatea comercializată cu amănuntul a benzinei, asigurând 35% din piaţă.

Preţul celui mai ieftin sortiment de benzină este de 16,19 lei moldoveneşti. EuroPremium 95, sortiment care se regăseşte şi la noi pe piaţă, în Republica Moldova este comercializat de Petrom la preţul de 16,49 lei moldoveneşti, adică 4,51 RON, echivalentul a 1,03 euro.

În cazul motorinei Euro Diesel 5 preţul este de 15,69 lei moldoveneşti, adică 4,29 RON, echivalentul a 0,98 euro.

Vezi mai jos preţurile practicate de Petrom în Republica Moldova.

Cel mai ieftin carburant rămâne şi în Republica Moldova GPL-ul. Un litru de GPL se comercializa în urmă cu două săptămâni cu 8,19 lei moldoveneşti, însă operatorii de pe piaţă au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să aproape o majorare a preţului, informa recent prime.md.

<object width=’268′ height=’200′ id=’dq_vp_embed’><param name=’movie’ value=’http://www.prime.md/swf/DQVideoPlayerEmbed.swf?2009613&0′ /><param name=’allowFullScreen’ value=’true’ /><param name=’allowscriptaccess’ value=’always’ /><param name=’bgcolor’ value=’#FFFFFF’ /><param name=’wmode’ value=’transparent’ /><embed id=’dq_vp_embed’ src=’http://www.prime.md/swf/DQVideoPlayerEmbed.swf?2009613&0′ type=’application/x-shockwave-flash’ allowscriptaccess=’always’ allowfullscreen=’true’ bgcolor=’#FFFFFF’ wmode=’transparent’ width=’268′ height=’200′ ></embed></object>