Protestele continuă în Capitală. AUR se află în fața manifestanților

Bucureștenii protestează și astăzi, 10 aprilie, față de restricțiile anti-COVID impuse de autorități. Unii dintre protestatari au venit cu steaguri, în timp ce alții strigă mesaje împotriva lui Raed Arafat, precum „Jos Guvernul, jos Arafat”.

Trebuie menționat că printre manifestanți se află și George Simion, șeful partidului AUR. Aceștia au pornit în marș din Piața Universității către Piața Unirii.

De ce ies oamenii în stradă?

Unul dintre motivele pentru care oamenii ies în stradă este ordinul de evacuare a spitalului Foișor, semnat de Raed Arafat și avizat de Vlad Voiculescu. Ordinul prevede că DSP Bucuresti întreprinde măsurile necesare în vederea operaționalizării, în totalitate, ca unitate de tratament a pacienților COVID-19 pozitivi cu manifestări clinice medii și severe a Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor.

Potrivit documentului, din cauza situației grave generate de creșterea numărului de cazuri la nivelul municipiului București și județului Ilfov, precum și a situației critice în ceea privește capabilitățile medicale de anestezie și terapie intensivă operaționalizate la nivelul municipiului București, în raport cu numărul mare de solicitări pentru pacienții COVID-19 pozitivi, măsura va fi pusă în aplicare în regim de urgență.

„Evacuarea și transferul pacienților COVID-19 negativi care sunt internați la Spitalul Foișor vor fi realizate cu sprijinul Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Transferul respectivilor pacienți va fi coorrdonat de către dr. Bogdan Dinu din cadrul UPU-SMURD București.

După ce măsurile de operaționalizare în totalitate ca unitate de tratament a pacienților COVID-19 la Spitalul Foișor vor fi finalizate și spațiile de tratament vor fi disponibile, DSP București informează imediat cu privire la acest aspect Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției și centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției”, se scrie în ordin.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim